Çeyrek altın rekora doymadı

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın rekora doymadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 11:48

Kapalıçarşıda altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Çeyrek altın 164 liraya kadar yükseldi.

Haberin Devamı

ABD’nin kredi notunun düşmesi sonrası piyasalardaki satış dalgası 'güvenli liman' olarak görülen altının fiyatlarını yine rekora taşıdı. Altının ons fiyatı 1780 doları görerek tüm zamanların zirvesine çıkarken, çeyrek altın da 164 liraya yükseldi.               

      

"YATIRIMCILAR POZİSYONLARINI KORUSUN" 

 

Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, hurriyet.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede, " Dışarıda altının nereye gideceğini tahmin etmek zor. Dış piyasada dalgalanıyor. Sabah yükselmişti, sonra toparladı. ABD borsaları açıldığında yine yükselebilir. Akşam ABD Merkez Bankası toplantısının ardından yeninden düşebilir. İçeride arz – taleple dengelense de, dış piyasa altının hareketlerini takip etmek zor. Bu aşamada yatırımcıya al da diyemeyiz sat da. Kendi pozisyonlarını korumaları lazım. Ancak altın fiyatlarının gün içinde nereye gideceğini rakamsal olarak tahmin etmek zor” dedi.

 

Piyasa panik satışlarla sarsılıyor  

 

BİRAZ BEKLEMEK GEREK  

 

CNBC-e’ye değerlendirmelerde bulunan İstanbul Altın Borsası Başkanı Yunus Oğuzhan Aloğlu, “Altın gram fiyatı 100 liraya dokundu. Sonra geri geldi. Ancak gün içinde yine 100 doları görüp, üzerine çıkabilir. Şu noktada yatırımcılara altın al demek çok zor. Altın yatırımcısı zaten kar etti. Türk halkının zaten güzel bir altın tecrübesi var. Ciddi alımlar ve satın almalar için biraz beklemek gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.     

        

Haberin Devamı

http://www.twitter.com/yukselgocmez    

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!