Çeyrek altın ve Gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın ve Gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 08:02

Çeyrek altın fiyatları haftaya düşüş ile başladı fakat bugün fiyatları yükselişe geçti. Altın piyasası son 1 aydır oldukça hareketli günler yaşıyor. Özellikle vatandaşın yatırım altınlarına olan ilgisi ve altın fiyatlarındaki artış ile çeyrek altın piyasada en çok talep gören altın türlerinden biri oldu. Peki altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Altın fiyatları geçtiğimiz iki gün içinde oldukça hareketli bir seyir izliyor. Çeyrek altın fiyatlarında dün düşüş yaşanmıştı fakat bugün altın fiyatlarındaki artış ile Çeyrek altın fiyatları tekrar 210 lira barajına dayandı. Peki altın fiyatlarında son durum bugün nasıl? İşte altın piyasasının bugünkü işlem gören fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarında son durum

Çeyrek altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Uluslararası piyasalarda altının onsu saat 1.341 dolardan işlem gördü. Borsa İstanbul altın Piyasası endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,07 değer kaybederken, altının kilogramı kapanışta 127 bin 700 lira oldu. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 127,75 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 855,00 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 127,75 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 855,00 lira oldu.

Haberin Devamı

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 127,40 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 127,20 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 127,40 liradan, 838 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 853 liradan, 116 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 120 liradan, 819 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 836 liradan, 409 liradan alınan Yarım Ziynet 418 liradan, 204 liradan alınan Çeyrek Ziynet 209 liradan satılıyor.

Rusya anlaşmasının etkisiyle dolar 2.96 liraya geriledi

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunda değişiklik yapmamasının ardından, Rusya ile ekonomik ilişkilerin düzeltilmesine dönük adımların etkisiyle dolarda düşüş sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Rusya’da yapılan toplantıların ardından, "Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomi dahil tüm ilişkilerin eski düzeyine döndürülmesi"nin hedeflendiğinin açıklanması, doları 2.96 liraya kadar geriletti. Buna karşılık, uluslararası piyasalarda güçlenerek 1.11 doların üzerine yükselen euro, 3.30 lirayı aştı.

Darbe girişiminden üç gün sonra, Türkiye’nin kredi notunu düşürmek üzere incelemeye aldığını açıklayan Moody’s’in geçen Cuma gecesi. Türkiye’yi "şimdilik pas geçtiğini" ve "negatif görünüm ve Baa3 ile yatırım yapılabilir düzeyin sınırında" bulunan notunu değiştirmediğini açıklaması, darbe girişiminden sonra 3.08 liraya kadar tırmanan doları 3.0 liranın altına çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!