Çevrimiçi siparişin lideri tavuk dürüm

Güncelleme Tarihi:

Çevrimiçi siparişin lideri tavuk dürüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 07:00

Son dönemde çevrimiçi yemek platformlarını kullanan tüketicilerin sipariş ettiği ürünlerde zirveyi ‘ucuz’ gıdalar aldı.

Haberin Devamı

GetirYemek CEO’su Yasemin Şişik Çelikboy, “Genel olarak değerlendirdiğimizde lahmacun siparişlerde hep üst sıralarda olurdu. Öyle bir konumu vardı. Artık lahmacunun yerini tavuk dürüm aldı. 5 yıllık verilere göre de tavuklu ürünler ve tavuk dürüm yükseliyor. Tavuk dürüm ve çiğköfteyi en fazla sipariş edilen ürünlerin başında görüyoruz” dedi.  Kullanıcıların indirim sağlayan sadakat uygulamalarına çok fazla ilgi gösterdiğini anlatan Çelikboy, “2023’te ‘Müdavim’ avantajları sayesinde bir kullanıcımız 14 bin lira indirim kazandı. Bu sene, 5’inci yılımıza özel olarak 5 milyon TL indirim kampanyamızla her acıktıklarında kullanıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çelikboy, son zamanlarda esnafların da artan maliyetler yüzünden fiyatlama sorunu yaşadığını ifade etti. Değişken maliyetleri yönetmenin güçlüğüne vurgu yapan Çelikboy, “Esnafa ödemelerimizi ertesi gün yapıyoruz. Bu sayede onlar da rahatlıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFİ

Beşinci yılını kutlayan GetirYemek’in 81 ilde faaliyet gösterdiğini belirten Çelikboy, “Kurulduğumuz ilk yılın sonundan bu yana 10 kat büyüdük. En az 15 milyon kullanıcı uygulamadan bir kere yemek siparişi vermiş. Bundan sonra hedefimiz her yıl aktif kullanıcı sayısını yüzde 20 arttırmak. Türkiye’de 44 milyon kişi internetten sipariş veriyor. Bunun 23 milyonu ise yemek siparişi veriyor” dedi.

HEPSİNDE LİDER

Daha önce sipariş istatistiklerini paylaşan Yemeksepeti de “2022’de ilk sırada olan lahmacun bu yıl üçüncülüğe düşerken, geçen yıl ikinci sıradaki tavuk döner ise bu yıl ilk sıraya yerleşti” açıklamasını yapmıştı. Bir başka platform Trendyol Yemek ise “Dünya Fast Food Günü” nedeniyle paylaştığı istatistiklerde milyonlarca siparişte en fazla payı yüzde 21 ile dönerin aldığını ifade etmişti.

BAKMADAN GEÇME!