Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Çerkezköye 50 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 11:37

Uluslararası ilaç grubu Recordati, Çerkezköy'de 50 milyon dolarlık üretim tesisinin temelini attı. 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanan tesis, yaklaşık 130 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak.

Haberin Devamı

Avrupa’nın önde gelen ilaç firmalarından İtalyan sermayeli Recordati, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde geniş bir tedavi alanına yönelik ürünler için yeni üretim tesisinin temelini attı. Temel atma törenine Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Başbakanlık Yatırım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Recordati Group Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli ve yerel protokol temsilcileri katıldı.

Recordati İlaç Genel Müdürü İsmail Yormaz, yeni üretim tesisinde toplam kapalı alanın 18 bin m2 olmasının planlandığını belirterek, "Tesisin öngörülen tamamlanma tarihi Aralık 2015’tir. Sağlık Bakanlığı’nın denetlemesi için hazır olunmasına yönelik planlanan tarih ise Şubat 2016’dır" dedi.

Haberin Devamı

Recordati Group Başkan Yardımcısı, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arnaldo Restelli de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Çerkezköy’deki yeni tesisimiz, Recordati Grup’un genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarını ne kadar önemli gördüğünün daha ileri düzey bir göstergesidir. Üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedeflediğimiz bu yeni tesiste, arazi araştırmaları çalışmalarından başlayarak bu ana kadar bizlere vermiş olduğu büyük ve nazik destekleri için Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’na teşekkür etmek isterim.”

Başbakanlık Yatırım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Recordati, bu tesis ile uluslararası yatırımcılara bir mesaj vererek, Türkiye’nin yatırım kararı açısından ne denli doğru bir merkez olduğunu bir kez daha teyit etti. Bu yatırım, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye’de var olan fırsatlara bir kez daha dikkat çekecek” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!