‘Cep’ten 1 milyar dolar bugün geliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’ten 1 milyar dolar bugün geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cep telefonu lisanslarının 25 yıl süreyle Turkcell ve Telsim'e devredilmesi ile ilgili sözleşme bugün Ankara'da imzalanıyor. Anlaşmanın imzalanmasıyla devletin kasasına bir defada 1 milyar dolar girecek.

Cep telefonu lisanslarının devrine ilişkin sözleşme, Ulaştırma Bakanlığı ile Turkcell ve Telsim arasında bugün imzalanacak. Anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte, devletin kasasına bir defada 1 milyar dolar girecek. Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir ile iki şirketin üst düzey temsilcileri arasında ayrı ayrı imzalanacak anlaşmayla birlikte, cep telefonu hizmetleri, yeni açılacak santrallarla Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Cep telefonuyla yapılan görüşmelerde özel tarifeler belirlenecek, görüşme ücretlerinde indirime gidilecek, değişik abonelik tipleri kullanıcıların tercihine sunulacak.

Sözleşmeye göre, cep telefonlarının yatırım ve işletme hakkını 25 yıl süreyle Telsim ve Turkcell kullanacak. Telsim ve Turkcell, her ay brüt hasılatın yüzde 15'ini Türk Telekom'a devredecekler.

Necdet Menzir, bütün dünyada serbest ekonomi kurallarının yaygın bir biçimde uygulama alanı bulduğunu, özelleştirmenin de bunun bir parçası olduğunu kaydetti. Hükümetin de kararlılıkla bu konuyu e aldığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Menzir, ‘‘GSM telefon lisans devrinden sağlanacak 1 milyar dolar, özelleştirmede şimdiye kadar attığımız en büyük adım olacak’’ dedi.

ÖZEL TARİFE DÖNEMİ

Telsim Pazarlama İletişimi Müdürü Fethiye Tanat, hedeflerinin, daha ucuz ve kaliteli iletişim olduğunu ifade etti. Lisans devri ile cep telefonlarında tarife belirleme ve işletme hakkının Türk Telekom'dan özel şirketlere geçeceğini belirten Tanat, görüşme ücretlerinde ekonomik tarifeler uygulayacaklarını bildirdi.

Turkcell Halkla İlişkiler Müdürü Okşan Atilla ise daha önce Türk Telekom'un yürüttüğü abonelik, tarifelendirme, faturalandırma ve tahsilat işlemlerinin söz konusu sözleşme ile Turkcell'e devredileceğini söyledi.

Türkiye çapındaki 350-400 Turkcell bayiinin abonelik merkezi haline geleceğini ifade eden Atilla, önceden bayilere vekalet veren abonelerin, hat açtırma işlemlerini artık telefonları satınaldıkları yerlerden yapacaklarını belirtti. Atilla, gece ve gündüz tarifelerinde farklılaştırmaya gidileceğini, tüketici gruplarına ve tercihlere göre değişik ücretlendirme yapılacağını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!