Cep telefonuna tasarruf çipi

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonuna tasarruf çipi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

JAPON sermayeli Toshiba şirketi ile Alman sermayeli Infineon Technologies AG, cep telefonlarında enerji tasarrufu sağlayıcı özellikte yeni tip bir hafıza çipi geliştirme kararı aldılar.

Toshiba şirketinin sözcüsü Kenichi Sugiyama'nın açıklamasına göre, yeni geliştirilecek hafıza çipleri (küçük elektronik devreler), cep telefonlarında halen kullanılan, biri programlamaya, diğeri Internet'den görüntü yüklemeye yarayan iki farklı tipteki çipin işlevlerini birleştirecek.

Yeni tip hafıza çipleri, cep telefonu kullanıcılarına, telefonun tamamen kapalı olması halinde bile verileri saklama imkanı vererek, pillerin doluluk ve kullanım süresini uzatacak. Cep telefonlarında halen kullanılan çipler, kullanıcının telefonu kapatmasından sonra verileri saklamak için biraz enerjinin kalmasını gerektiriyor.

Hafıza çiplerinin geliştirilmesinde 15 yıldır işbirliği yapan Toshiba ile Siemens AG'nin yarı-iletken birimi olan Infineon, yeni hafıza çiplerinin geliştirilmesinin 60 milyon dolarlık maliyetini aralarında paylaştıracak. Yeni hafıza çiplerinin 2002 yılında tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!