‘Cep’te satış 11 milyonu bulacak ‘akıllı’nın payı yüzde 30 olacak

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’te satış 11 milyonu bulacak ‘akıllı’nın payı yüzde 30 olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2010 00:00

Cep telefonu pazarında akıllı telefonun oranı yüzde 30’lara ulaşırken, Google’ın Android işletim sistemine sahip telefon sayısı da artıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de yıl sonuna kadar ise 11 milyon cep telefonu satılması bekleniyor. Son modeli GalaxyS’i piyasaya sunan Samsung’un cep telefonundan sorumlu Pazarlama Direktörü Atilla Algan, pazar paylarının yüzde 30’a çıktığını belirterek, “Bu yıl sonuna kadar Türkiye’de 11 milyon adet cep telefonu satılması öngörülüyor. İlk altı ayda geçen yılki krizin etkisi hissedilse de büyümemizi sürdürdük. Hedefimiz pazar payımızı daha da artırmak” dedi. Cep telefonu model sayılarını artırdıklarını ve akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara odaklanacaklarını da vurgulayan Algan, şunları söyledi: “Akıllı telefonda Wave modelimiz vardı. Pazartesi itibariyle Turkcell işbirliğiyle dünyada ilgi gören GalaxyS’i de piyasaya sunduk. GalaxyS, Android işletim sistemine sahip. Fiyatı 1475 TL olarak belirlendi. Ciddi adetlerde satış hedefliyoruz. Beklentinin üzerinde ilgi var. En önemli özelliği süper AMOLED (telefonda yeni ekran teknolojisi) ekranı ve mekan bazlı servisleri.”
Android işletim sistemi
Atilla Algan, pazarın akıllı cep telefonlarına kaydığını ve bu tarz cihaz oranının yüzde 30’a çıktığını belirterek, yeni getirecekleri akıllı telefonlar hakkında şu bilgileri verdi: “Tablet bilgisayar Galaxy Tab’i de ekim ortasında getirmeyi planlıyoruz. Tab’den sonra Galaxy 525 akıllı telefonu getireceğiz. Sonra da iki tane daha Wave ailesinden cep telefonu modeli satışa sunulacak. İşletim sistemi olarak Bada, Android ve Windows’u kullanıyoruz. Akıllı telefonlarda Android işletim sistemine odaklanıyoruz. Bada’yı alt segment ürünlerimizde, Windows Mobile’ı iş modellerimizde kullanıyoruz. Bu işletim sistemlerine sahip yeni modellerimizi de pazara sunacağız.”
HD video kaydı yapıyor
Samsung’un yeni Android işletim sistemli cep telefonu modeli GalaxyS, 4 inç Super AMOLED ekran, Android 2.1 Eclair işletim sistemi, 1GHz işlemci, HD video kayıt ve oynatma, micro SD ile 32 Gigabayta kadar yükseltilebilen 8 Gigabayt dahili hafıza ile güçlü bir donanım sunuyor.

Haberin Devamı

Türkler tablete çabuk adapte olur

ATİLLA Algan, “Türkiye pazarı tablete hazır. Türkiye pazarı yeni gelen ürün ve teknolojilere çabuk adapte oluyor. Pazar oluştu, biz Galaxy Tab’la doğru zamanda piyasaya giriyoruz. Bu pazar daha da büyüyecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!