‘Cep’te 1 milyar dolarlık anlaşma mayısa kaldı

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’te 1 milyar dolarlık anlaşma mayısa kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cep telefonu lisansını Turkcell ve Telsim'e 500'er milyon dolar karşılığında devredilmesini öngören sözleşmeler, firmaların devir bedellerini denkleştirememeleri nedeniyle imzalanmadı ve kendilerine bir ay süre tanındı.

Türk Telekom'un GSM lisansını Turcell ve Telsim firmalarına 500'er milyon dolar karşılığında devretmesini öngören sözleşmeler, firmaların devir bedellerini denkleştirememeleri nedeniyle imzalanmadı ve kendilerine bir ay süre tanındı.

İki firma 27 Nisan'a kadar bu paraları yatıramazsa mevcut gelir paylaşımına dayalı imtiyaz sözleşmeleri de feshedilerek yeniden ihaleye çıkılacak. Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, bakanlıkta firma temsilcileriyle yaptığı toplantıda erteleme kararının firmaların Başbakanlığa başvurması üzerine Başbakan'ın talimatıyla alındığını bildirdi. Firmaların 25 Mart'ta yaptıkları başvuruda uluslararası teamüllere göre 500'er milyon dolarlık finasmanı dış piyasalardan temin edebilmeleri için sözleşmenin imzalanmış olması gerektiğini belirttiklerini, bu nedenle süre ertelemesi istediklerini anlatan Menzir, kendisinin de bir aylık ertelemeye ilişkin Başbakan'ın yazılı emrini uygulamak zorunda olduğunu söyledi. Menzir, Başbakan Yılmaz'ın bir aylık ertelemeye ilişkin Devlet Bakanı Güneş Taner'in yazısı üzerine buna olur verdiğini ve konuyu yazılı bir talimatla Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdiğini kaydetti.

Menzir, firmaların devir bedellerini bir ay içinde Hazine hesabına yatırmaları durumunda 27 Nisan'da kendileriyle devir sözleşmesi imzalanacağını, aksi takdirde mevcut gelir paylaşımına dayalı imtiyaz sözleşmelerinin de feshedilerek yeniden ihaleye çıkılacağını bildirdi. Firmalardan 5'er milyon dolarlık teminat alındığını da kaydeden Menzir, sözleşmelerin imzalanmaması durumunda bunun da gelir kaydedileceğini belirtti.

Turcell firması temsilcisi Murat Vargı da kendilerine tanınan bir aylık süre içinde 500 milyon doları temin edeceklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!