CEO’yu ’rockçı saç’ yüzünden kovdular

Güncelleme Tarihi:

CEO’yu ’rockçı saç’ yüzünden kovdular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 00:00

Geçtiğimiz haftalarda Viacom’un Paramount film stüdyosunun Hollywood’un en çok kazanan isimlerinden Tom Cruise ile sahip olduğu kontratını yenilemeyen Viacom’un Yönetim Kurulu Başkanı Sumner Redstone şimdi de şirketin ’rokçı saçlı’ CEO’su Tom Freston’ı işten kovdu.

MTV ve Nickelodeon kablolu kanallarına sahip olan Viacom’un Yönetim Kurulu Başkanı Sumner Redstone, Viacom’un rokçı saçlı CEO’su Tom Freston’ı kapıya koydu. Redstone, 2 hafta önce ise Viacom’un Paramount film stüdyosunun Hollywood’un en çok kazanan isimlerinden Tom Cruise ile sahip olduğu kontratını yenilemeyerek de herkesi şaşırtmıştı. 133 milyon dolarlık bilet satış geliriyle Paramount’un son zamanlarda en çok izleyici çektiği Mission Impossible 3’te oynayan Tom Cruise ile şirketin yollarını ayırması ilgiyle izlenmişti. Redstone, yönetim kurulu başkanının çok fazla şeyi çok hızlı yaptığı kaygısını dile getirmişti.

ROCK’ÇI STİLLİ CEO: Saç sitili ile yönetim kurullarından daha çok rock konserlerine uygun olduğu söylenen 60 yaşındaki Freston, Viacom’un CEO’su olarak 9 ay çalıştı. Söz konusu 9 aylık süre boyunca şirketin borsadaki hisseleri yüzde 10 değer kaybetti. Ciroları toplamı 26 milyar doların üzerinde bulunan CBS televizyonları ve Viacom’un 83 yaşındaki sahibi Sumner Redstone, 6 hafta kadar önce Freston’un işine son verilmesi gereken bir durum olmadığını açıklamıştı.

INTERNET REKABETİ: MTV ve Nickelodeon kablolu kanalların MySpace.com ve YouTube.com gibi internet yayınlarıyla büyüyen rekabetine acilen bir cevap verilmesi gerektiğinin altını çizen Redstone, daha önce Viacom ve CBS’i 2 ayrı şirket haline getirerek hissedarların kazanımlarını artırmıştı.

SABIRSIZ PATRON: Freston ise, Redstone’un sonuçları bekleyemeyecek kadar sabırsız olduğunu belirtti. Eğlence dünyasındaki uzun süre başarılı olanz yöneticiler arasında yen alan Freston’un işten çıkarılması dünya basınında dikkat çekici olarak değerlendirildi. 26 yıldır şirkette bulunan Freston, MTV’nin global bir medya gücü olarak kurulmasını sağlamıştı. Geçen Ocak ayında, Viacom kablolu ağının, film stüdyolarıyla ayrılmasıyla CEO olan Freston’un yıldızı, bu aşamadan sonra solmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen Redstone, Türkiye’de yabancılara tanınan yüzde 25’lik sınırın kaldırılması halinde büyük yatırım yapabileceklerini söylemişti.

26 MİLYAR DOLARLIK DEV: Sumner Redstone’un sahibi bulunduğu Viacom ve CBS televizyon kanallarının yıllık cirosu 26 milyar olar civarında bulunuyor. ABD ve dünyanın en büyük medya devleri arasında bulunan Redstone, 7,7 milyar dolarlık kişisel servetiyle Forbes’un Dünyanın En Zenginleri 2006 listesinde 63’üncü sırada bulunuyor. Redstone ayrıca Hollywood’un Paramount Pictures televizyon ve film üretim şirketinin; MTV, The Movie Channel, Showtime, Nickelodeon, VH1, Spike, Comedy Central gibi kablo tv ağının; ABD’nin en prestijli ulusal kanallarından CBS, Infinity Broadcasting gibi radyo ve televizyon kanallarının; Roseanne, A Different World, The Cosby Show gibi yapımların telif haklarını da elinde bulunduruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!