Cenk Alper: Nakit pozisyonumuz yıllık bazda tarihin en yüksek seviyesine çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cenk Alper: Nakit pozisyonumuz yıllık bazda tarihin en yüksek seviyesine çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 16:40

Sabancı Holding, 2023 yılı enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklamada 2023 yılı genelinde kombine satışlarının yüzde 6 artışla 811,1 milyar TL seviyesine yükseldiği, konsolide net kârın ise 15,4 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Küresel ölçekte yaşanan finansal belirsizlikler, yüksek enflasyon ortamı ve jeopolitik gerginlikler, geçtiğimiz yıl boyunca dünya ekonomisinde görüş mesafesini sınırlandırmayı sürdürdü. Diğer yandan, 06 Şubat tarihinde, Türkiye ve hatta dünya tarihinde çok benzeri olmayan bir deprem felaketini yaşadık. Bu süreçte bir yandan bölge insanımızın yanında olurken, bir yandan da enerji iş kolumuz başta olmak üzere, kamu hizmetlerinde kesintisiz hizmet sağlayabilmek için tüm ekiplerimizle birlikte sahada olmayı sürdürdük. Bu gelişmeler ışığında şunu bir kez daha gördük ki zorluklar ve belirsizlikler artık işlerimizin vazgeçilmez birer parçası” dedi.

Böylesine zorlu bir süreçte, Sabancı Topluluğu’nun bilanço kalitesini önceliklendiren; çevikliği, adaptasyonu ve esnekliği şirket kültürü haline getiren bir yaklaşımla hareket ettiğinin altını çizen Cenk Alper, “Enflasyon muhasebesi ile, doğası gereği bilançolarında yüksek net parasal varlık pozisyonunda olan bankamız ve finansal hizmetler şirketlerimizde oluşan yüksek parasal kayıplardan dolayı net kâr anlamında aşağı yönlü finansal performans sergilemiştir. Ancak güçlü nakit akışımız ve sağlam banka dışı özkaynak karlılığımız ile bir yandan Holding nakit pozisyonumuzu yıllık bazda tarihin en yüksek seviyesine çıkarırken, bir yandan da kombine banka ve sigorta dışı Net borç/FAVÖK oranını 0.8x seviyesinde tuttuk. Bu durum, bizlerin yeni büyük yatırımlar için de iştahını artırıyor” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!