Cem Topçuoğlu TBWA Worldwide yönetimine atandı

Güncelleme Tarihi:

Cem Topçuoğlu TBWA Worldwide yönetimine atandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 01:02

REKLAM sektörünün önde gelen oyuncularından TBWA\WORLDWIDE’in yönetimine TBWA\ISTANBUL CEO’su Cem Topçuoğlu atandı. Cem Topçuoğlu Türkiye’nin yanı sıra Orta&Doğu Avrupa, Rusya ve Kafkaslar, Orta Doğu ve Afrika’daki TBWA operasyonlarını İstanbul’dan yönetecek.

Haberin Devamı

50 ÜLKEDEN SORUMLU

TBWA\WORLDWIDE Başkanı ve CEO’su Troy Ruhanen, Avrupa bölgesindeki yeni liderlik atamaları da dahil olmak üzere; global yönetim atamalarını duyurdu. Global pazarlar dışında kalan ana bölgeler bu atamalar kapsamında yeniden düzenlenecek. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri ikiye ayrılacak ve Cem Topçuoğlu ve Kris Govaerts tarafından yönetilecek. TBWA\ISTANBUL CEO’su Cem Topçuoğlu; Türkiye ile birlikte 50 ülkenin bulunduğu ve yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı bölgeden sorumlu başkan olarak görevine devam edecek.

VOLEYBOLCU LİDER

1963 İstanbul doğumlu Cem Topçuoğlu, Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü mezunu. Okulun son yılında Cenajans Grey’de Müşteri Temsilcisi olarak reklamcılık kariyerine adım attı. 1988’de, Grey’in New York ofisinde çalışmaya başlayarak, Procter and Gamble ve Bristol-Myers gibi hızlı tüketim ürünleri konusunda deneyim kazandı. 1989’da İstanbul’a döndükten sonra 4 yıl daha görev aldığı CenAjans Grey’den 1993 yılında Ajans Başkan Yardımcısı konumundayken ayrıldı. Aynı yıl, iki ortağıyla Select Reklamcılık’ı kurdu. Cem Topçuoğlu, Ekim 1999’da dünyanın en yaratıcı ajanslarından TBWA Worldwide ile ortaklık oluşturdu ve ajans 1999’dan bu yana TBWA\ISTANBUL adını aldı.
İstanbul’un önde gelen kulüplerinde 10 yıl voleybol oynayan Cem Topçuoğlu, Türkiye’de voleybolun daha geniş kitlelerce sevilen bir spor olması için çalışmalar yaptı. 1997-2000 yılları arasında Voleybol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu’nda görev alan ve spordan hiç kopmayan Cem Topçuoğlu yelken, tenis ve kayak sporlarıyla ilgilenmekte.
2007-2009 yılları arasında Reklamcılar Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Cem Topçuoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

TBWA Network’ün ilk 10’u arasında

Bu yıl 22’nci yılını kutlayan TBWA\ISTANBUL, TBWA Network’ünün yıldız ajanslarından biri. Türkiye’de ve yurtdışında kazandığı başarılar ile TBWA Network’ün ilk 10 sırasında yer alıyor. Ajansın son dönemde portföyüne McDonald’s CarrefourSA, Boyner/Hopi, EnerjiSA, Cola Turka, Çamlıca, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ülker Smartt, Ülker Golf gibi pek çok büyük müşteriyi ekledi. TBWA\ISTANBUL, Beko, Ülker Biskrem, Selpak ve Evy Baby kampanyalarıyla uluslararası marka yönetimi yolunda ciddi bir uzmanlık kazanan, Effie Etkinlik Endeksi’ne göre dünyada 9’uncu, Avrupa’da ise en fazla ödül alan 1’inci ajans olmayı başardı. TBWA\ISTANBUL; 2014 senesini Felis’ten 15, Kristal Elma’dan 47, Kırmızı Ödülleri’nden 12, Effie’den 10, Mixx Awards’tan 3 ödül gibi pek çok ödül ile kapattı. 2014’te Türkiye’nin en çok ödül alan ajansı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!