Çelik, Kılıçdaroğlu'na 3.2 milyar tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Çelik, Kılıçdaroğluna 3.2 milyar tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Refahyol döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik, SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nu haksız görevden aldığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle 3 milyar 250 milyon lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Refahyol döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, FP Kocaeli Milletvekili Necati Çelik, mahkeme kararlarına uymadığı ve bir konuşmasında SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'na asılsız suçlama ve hakaret ettiği gerekçesiyle, toplam 3 milyar 250 milyon lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Çelik, Kılıçdaroğlu'nu SSK Genel Müdürlüğü görevinden alınca, Kılıçdaroğlu, haksız olarak görevden alındığı ve mağdur olduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açtı. Danıştay, Kılıçdaroğlu'nun talebini haklı bularak, SSK Genel Müdürlüğü görevine iadesini istedi. Ancak Çelik, yüksek mahkemenin bu kararına uymadı. Kılıçdaroğlu, bu kez mahkeme kararını uygulamadığı için tazminat davası açtı. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Çelik'i 1.5 milyar liralık tazminat ödemeye mahkum etti. Çelik, mahkeme kararını temyiz etti. Ancak, Yargıtay, mahkeme kararını onadı ve karar kesinleşti.

SSK TELSİZİ

Kılıçdaroğlu, Çelik'in Bakan olduğu dönemde Karadeniz'deki bir konuşmasında, SSK telsizinin PKK'lılarda çıkmasından dolayı kendisine ağır suçlamalar yönelttiği için de 5 milyarlık tazminat davası açtı. Davayı görüşen Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun gerekçelerini haklı bularak, Çelik'i 1 milyar 750 milyon liraya mahkum etti. Kılıçdaroğlu, bu olayı şöyle anlattı:

‘‘Emekliliği gelen Osman Pehlivan adlı bir çalışan, telsiz dahil bazı Kurum malzemelerini para karşılığı satıyor. Bu kişi iddia edildiği gibi terörist çıkmıyor. Ancak, telsiz daha sonra el değiştiriyor ve yasadışı örgütün eline geçiyor. Savunulduğu gibi bu olay benim dönemimde değil, benden sonraki Genel Müdür döneminde oluyor. İşe girişi de benim dönemimde değil, çok eski. Sayın Çelik, yargıyı benim aleyhime etkilemek için böyle bir demeç verdiği ve haksız suçlamalarda bulunduğu için hukuk yoluyla hakkımı aradım. Adalet hakkımı teslim etti.’’

GAZETELERE DE TAZMİNAT

Kılıçdaroğlu'nun avukatlarından Kazım Genç, kedisine yayın yoluyla haksız suçlamalar yönelttikleri gerekçesiyle Akşam, Akit, Türkiye, Gündüz gibi gazetelere toplam 16 dava açtıklarını bildirdi. Genç, şu ana kadar Akşam Gazetesi'nin 750 milyon, Türkiye Gazetesi'nin 800 milyon lira tazminata mahkum olduğunu kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!