Çek bir selfie

Güncelleme Tarihi:

Çek bir selfie
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 01:14

TÜRKÇE’ye özçekim diye çevrilen selfie yaz aylarının gelmesiyle çılgınlık haline dönüştü. Akıllı telefonların düşük çözünürlü kameralarıysa kullanıcıları tatmin etmiyor. Bu hafta selfie için en uygun cihazları bir araya getirdik.

Haberin Devamı

BİR çılgınlık haline dönüşen kullanıcıların kendi fotoğraflarını çektikleri ‘selfie’ yani özçekim kareleri yaz aylarıyla doruk noktasına ulaştı. Tatile çıkanlar, kendini sahillere atanlar, haftasonu tatil beldelerine gidenler, selfie pozlarıyla sosyal ağlarda boy göstermeye başladı. Ancak akıllı telefonların düşük çözünürlüklü ön kameraları çabalar sonrası çekilebilen selfie karelerine kalitesine gölge düşürmeye yetiyor. Bu sorunun üstesinden ise kompakt fotoğraf makineleri ve bazı akıllı telefon modelleri üstesinden gelebiliyor.

GENİŞ AÇI

Selfie çekebilmek için cihazlarda aranacak en gerekli özelliklerden biri geniş açılı bir lensli cihaza sahip olmak. Bu konuda en iyi seçenekler fotoğraf makinesi üreticilerinden geliyor. Canon ve Nikon gibi üreticiler ürettikleri kompakt fotoğraf makineleriyle tüketicilere 24mm’ye kadar geniş açı sunabiliyor. Bu da aynı karede 10’dan fazla kişinin sığabilmesini sağlıyor. Akıllı telefonların kameralarıysa kompakt makineler kadar geniş olmadığı için selfie kareli biraz daha kısıtlı çekiliyor. Ancak bu sorunu çözecek aksesuarlar bulunuyor. iPhone ve Samsung başta olmak üzere birçok akıllı telefona uyumlu lensler, selfie çekimi için uygun açıya ulaşılabilmesini sağlıyor. Öte yandan selfie çekerken dikkat edilecek diğer bir konuysa doğru açı. Kullanıcılar, selfie çekerken 45 derecelik açıyla kolunu kaldırması gerekiyor. Böylece bir kareye daha fazla kişinin sığması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Selfie için en iyi 5 cihaz

CANON
PowerShot N100
Özellikleri: 12 megapiksellik kameraya sahip olan cihazın 24mm’lik lensi bulunuyor. Cihazda hareketli 2.7 inç ekran var.
Fiyat: 700 TL

GENERAL MOBILE
Discovery Elite
Özellikleri: Yerli Telefon markası tarafından üretilen modelde birçok telefonda bulunmayan 8 megapiksellik ön kamera var.
Fiyatı: 1300 TL

NIKON
Coolpix 6600
Özellikleri: 25mm’lik lense ve 16 megapiksellik kameraya sahip olan cihazda, hareketli 2.7 inçlik ekran bulunuyor.
Fiyatı: 600 TL

SAMSUNG
NX Mini
Özellikleri: 20.5 megapiksellik kamerasıyla 3 inçlik hareketli ekrana sahip olan cihazda kablosuz paylaşım özelliği yer alıyor.
Fiyatı: 1300 TL

Haberin Devamı

SONY
Cyber-shot RX100 III
Özellikleri: 24mm’lik geniş açı lensiyle dikkat çeken cihaz, 20.1 megapiksellik kameraya ve hareketli 3 inçlik ekrana sahip.
Fiyatı: 1600 TL

Selfie çubuğu
SON dönemde selfie kareleri için üretilen selfie çubukları Türkiye’de de satılmaya başlandı. Telefonları 1 metreye kadar uzaklaştırabilen bu çubuklarla birlikte gelen kumandayla fotoğraf çekilebiliyor. Selfie çubuklarının fiyatlarıysa 100 TL ile 200 TL arasında değişiyor.

Rakamlarla selfie

1 milyon
Günde çekilen selfie sayısı

%75
Kadınların selfie çekme oranı

%25
Erkeklerin selfie çekme oranı

%48
Çekilen selfilerin Facebook’ta paylaşılma oranı

%13
Çekilen selfilerin Whatsapp’ta paylaşılma oranı

Haberin Devamı

18-24
En fazla selfie çeken yaş grubu

%14
Selfilerde filtre kullanılma oranı

%35
Selfilerin mutlu anlarda çekilme oranı

45 derece
Selfie çekerken kolun kalkması gereken açı


HAFTANIN TRENDİ

İki kat daha hızlı şarj
AKILLI telefonların hızla biten şarjlarına çözüm bulundu. Bataryaları daha hızlı şarj etme özelliğine sahip Legion Meter adındaki cihaz, USB girişine takılıyor. Bilgisayarlar ve prizlerle yapılan şarjı hızlandırılabilen cihaz, üzerindeki ayarlarla tüm akıllı telefon ve tabletleri destekliyor. Gelecek aylarda satışa çıkacak cihaz yaklaşık 40 dolar olacak.

OYUN DÜNYASI

Operasyona geri sayım
ABD’li özel tim olan ‘swat’ ekibinin yer aldığı efsane oyun Rainbow Six’in yeni bölümü için geri sayım başladı. Oyunun geliştiren şirket Ubisoft, oyunun son serisi olacak ‘Siege’nin oynanış videosunu ilk kez kullanıcıların beğenisine sundu. PC ve tüm konsollarda yer alacak oyun, 2015’in başında oyunseverlerle buluşacak.

UYGULAMA

Haberin Devamı

Tek kelimelik mesaj
ÜCRETSİZ mesajlaşma uygulamalarında yeni bir dönem başlıyor. Özellikle uzun uzun mesajlaşmayı sevmeyen kullanıcıların için geliştirilen ‘Yo’ adındaki uygulama, kullanıcıların sadece ‘Yo’ kelimesiyle iletişim kurmasını sağlıyor. iPhone ve Android işletim sistemli telefonlarda yer alan uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!