CeBIT ziyaretçilerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

CeBIT ziyaretçilerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 17:12

Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda Avrasya’ya açılan ticaret kapısı CeBIT Bilişim Eurasia, tüm hızıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Farklı ülke ve bölgelerden gelen onbinlerce teknoloji tutkununun akın ettiği fuar, devlet ve spor dünyasının önemli isimlerini de ağırlıyor. Açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Rabıte ve Informasyon Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Sanpaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow’un katılımıyla gerçekleşen fuarı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün de ziyaret etti.

Yenilenen içeriği ile CeBIT Bilişim Eurasia ve Broadcast, Cable & Satellite fuarları bu yıl toplam 19 bin 158 metrekare alanda gerçekleşiyor. Devletin yanı sıra, ekonomi ve spor dünyasının da önemli isimlerini ağırlayan fuarı bugün Fenerbahçe’nin tüm oyuncuları ziyaret etti. Aralarında Siemens, IBM, Oracle, Motorola, Toshiba gibi dev isimlerin de bulunduğu CeBIT Bilişim Eurasia’da 1066 marka sergilediği yeni ürün ve hizmetleriyle, ziyaretçilerini bekliyor.

Haberin Devamı

10 EKİM PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK

Yazılım, donanım, hizmet ve mobil iletişimdeki en yeni teknolojilerin görücüye çıktığı CeBIT Bilişim Eurasia, 10 Ekim Pazar günü sona erecek. İş dünyası profesyonellerinin ve teknoloji tutkunları için hazırlanan fuarda bu yıl Hifaş tarafından organize edilen “Bilişim Etkinleri” de büyük ilgi görüyor. Bilişim ve iş dünyasının profesyonellerini tek bir noktada buluşturan Bilişim Etkinlikleri’nde bilişim çözümlerinin sektörlere sunduğu maksimum faydalar, aralarında Türksat, Sampaş, Siemens, IBM, Oracle, Motorola, TEB, Garanti, gibi dev markaların oturumlarıyla katılımcılara aktarılıyor. Toplam 10 salondan oluşan CeBIT Bilişim Eurasia ve Broadcast, Cable & Satellite fuarlarında teknoloji meraklılarını bekleyen yenilikler ise şöyle:

SALON 1: Farklı sektörlere yönelik kurumsal çözümlerin tanıtıldığı 1’inci salonda, özellikle internet, 3G, WI-FI, uygulama, geniş bant telekomünikasyon hizmetleri ve kapalı devre TV sistemleri tanıtılıyor.

SALON 2: Son dönemin en gözde teknolojileri arasında yer alan dokunmatik bilgisayarların en yeni modellerinin yer aldığı 2’inci salonda, LED ve 3D televizyonlar da meraklılarıyla buluşuyor.

Haberin Devamı

21. Yüzyılın dijital eğitim çözümlerinin de ilk kez tanıtıldığı bu salonda, geleceğin bankacılık sistemleri, el terminalleri, telekom çözümleri, lazer sistemler, baskı çözümleri ve RFID teknolojileri de bulunuyor. 6 ve 7 inç büyüklüğündeki netbooktan, MP3-MP4 çalara, dijital fotoğraf makinesinden HD kameraya, oto teyp sistemlerinden yazılım çözümlerine kadar geniş bir kullanıcı kesimine hitap eden 2’inci salonda, önümüzdeki haftalarda 199 $ fiyat etiketiyle satışa sunulacak LCD ekranlı masaüstü bilgisayarı bir hayli ilgi görüyor.

SALON 3-4: Alanında lider 128 markanın yer aldığı 3'üncü salonda, ofis ve evlerde büyük ölçüde tasarruf sağlayan teknolojiler ilgi çekiyor. Kesintisiz enerji çözümleri, eğlence, dijital kapı, güvenlik sistemleri, IPTV, santral ve telekom alanında en yeni ürün ve hizmetlerin sergilendiği salonda, dizüstü ya da netbook kullanıcılarını yedek parça arama zahmetinden kurtaracak çözümlerde yer alıyor. Tüm ziyaretçiler tarafından ilgi gören en büyük yenilik ise 4G teknolojileri.

Haberin Devamı

SALON 5: CeBIT Bilişim Eurasia bu yıl ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’ ile ön plana çıkıyor. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ziyaretçilere tanıtılıyor.

SALON 6: 2004 yılından beri CeBIT Bilişim Eurasia’nın en çok ziyaret edilen bölümlerinden biri olan 6’ncı salonda, kamu kuruluşları ve belediyeler en yeni e-devlet teknolojilerini kamuoyuyla paylaşıyor. Deniz, hava ve kara yollarındaki projeler ile bilimkurgu filmlerinin gerçeğe dönüştüğüne şahit olan ziyaretçiler, bürokratik zorlukları tamamen ortadan kaldıran projeler hakkında da detaylı bilgi sahibi oluyor.

Haberin Devamı

SALON 7: Fuarda son kullanıcılara hitap eden 7’inci salon ‘Dijital Yaşam’ bölümü ziyaretçiler arasında en çok rağbeti gören bölüm. Yeni mobil ürünlerin, servislerin ve yazılım uygulamalarının sergilendiği bu bölümde, fuarın anasponsoru Türksat’ın 3D yayın yapan TV kanalı oldu. HD yayın teknolojilerinin yanı sıra e-devlet çözümlerinin de yer aldığı Türksat standında, ‘Coğrafi bilgi sistemleri’ Türksat Globe, hayranlık uyandırdı. Bölümün diğer gözdeleri ise, ev temizliğini kendi başına yapabilen akıllı mini robot, uydu alıcısına sahip TV, LED teknolojisine sahip görüntüleme ürünleri, dizüstü, masaüstü bilgisayarları ve netbooklar oluyor.Tüketicilere unutamayacakları bir deneyim sunmak için her tülü ayrıntının düşünüldüğü 7’nci salonda, araç teyip ve ses sistemlerinin yanı sıra, oyun konsollarıyla donatılan standlarda oynatılan en yeni oyunlar, eğlenceli görüntülere sahne oluyor.

Haberin Devamı

SALON 8-9: CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı düzenlenen ve 8-9’uncu salonda yer alan Avrasya bölgesinin en önemli iş platformlarından Broadcast, Cable & Satellite 2010’da, yayıncılık, uydu ve kablo sektöründeki en yeni ürün ve hizmetler, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonellere tanıtıyor. Fuarın ziyaretçi kitlesi ise ağırlıklı olarak ulusal TV ve radyo kanallarının teknik kadrosu, yayın grubu, ölçü bakım bölümü çalışanları, prodüksiyon şirketleri, alışveriş merkezleri, elektrik taahhüt şirketleri, oteller, hastaneler, beyaz eşya üreticileri, tedarikçileri, kamu kuruluşları ve bakanlıkların eğitim birimleri ile belediyelerden oluşuyor.

SALON 10: Ziyaretçilerin fuar süresince yakından takip ettikleri en yeni ev ve ofis ürünleri, 10’uncu salonda yer alan teknoloji marketinden indirimli fiyatlarla satın alabiliyor. aha fazla bilgi için:
Adem Tokdemir
Communication Partner İletişim Danışmanlığı
Tel: 0212 352 65 10, GSM: 0532 240 40 52
E posta: ademtokdemir@cpartner.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!