CeBIT: En çok iş bağlantısı fuar birahanesinde yapılır

Güncelleme Tarihi:

CeBIT: En çok iş bağlantısı fuar birahanesinde yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2005 01:55

CeBIT Fuarları’nın Genel Müdürü Jörg Schomburg, internetin yaygın kullanımına paralel olarak fuarların ortadan kalkmaya başlayacağı iddiasının gerçekleşmediğini iş adamlarının bağlantılarını fuarlarda yaptığını söyledi. Dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından birisi olan CeBIT’in başında bulunan Schomburg İstanbul’da başlayan ‘CeBIT Bilişim Eurasia’nın tanıtımı için düzenlenen toplantıya katıldı. Schomburg, İstanbul’da bu yıl 5’incisi düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nın büyüyen fuarlardan birisi olduğunu söyledi. Fuarların demode olduğu, internetin devreye girmesi ile fuarların kaybolmaya başlayacağı şeklindeki düşünceye ilişkin olarak Schomburg, şöyle konuştu: ‘Fuarların etkisini kaybedeceği düşüncesi 30 yıldır ileri sürülüyor. Ancak 30 yıldır fuarlara katılan sayısı ve fuar alanları büyüyor. İnternetin fuarlara katılımı azaltacağı iddiası da gerçekleşmedi. Tam tersine internet fuarlara katılımı artırıyor. İnternetten fuarlar hakkında bilgi alanlar fuarı daha verimli bir şekilde kullanıyor. İşadamları internet üzerinden alış veriş yapmaz. İşadamları yüzyüze görüşmeyi sever. Asıl iş fuardaki birahane ya da cafe’de biter. Hannover’de düzenlenen CeBIT’te bir Münih bira salonu orada kaç işini bağlandığını tahmin edebiliyormusunuz?’

TÜRKİYE’DE MUTLUYUZ: Türkiye’de 5 yıl önce Hifaş’a ortak olarak CeBIT Bilişim organizasyonlarına başlayan Deutsche Messe AG’nin CeBIT’ten sorumlu Başkan Yardımcısı Jörg Schomburg, CeBIT Bilişim Euraisa’dan son derece memnun olduklarını, fuarın sürekli olarak büyüdüğünü söyledi. CeBIT Bilişim’e yönelik yabancı ilgisini arttırmak için aktiviteler düzenlendiğini belirten Schomburg, bu yıl İstanbul’a, 160 yabancı şirket ve 60 yabancı gazeteci geleceğini bildirdi.

15 MİLYAR DOLARLIK PAZAR: Schomburg, Türkiye’de telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri (BT) sektörünün hızlı büyüdüğünü belirterek, ‘Türk telekomünikasyon pazarı yıllık 10 milyar dolar BT pazarı ise 5 milyar dolarlık hacme ulaşmıştır’ dedi. Schomburg 2005 yılında bilişim pazarında yüzde 20’lik büyüme beklendiğini bildirdi.

CeBIT, 2 milyar dolarlık iş yaratıyor

HİFAŞ’ın Genel Müdürü Şafak Alpay fuarın 2 milyar dolarlık ek iş hacmi yarattığını bu iş hacminin CeBIT Bilişim’in ardından 3 ay içinde ortaya çıkacağını söyledi. Fuarda bu yıl ilk kez iş görüşmeleri için tamamen sessiz bir salonun ayarlandığını belirten Alpay, ‘İş Dünyası’ adını taşıyan bölümde müzik çalınmayacağını ve tamamen sessiz görüşme odalarının olacağını belirtti. Alpay CeBIT Bilişim Eurasia’nın Türkiye’de bilişim sektörünün gelişimine bir çok katkısı bulunduğunu belirterek, ‘Bu katkılardan birisi de yerli şirketlerle yabancı şirketlerin birleşmesini sağlamaktır’ dedi. Alpay, bu yıl 17 ülkeden katılım olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!