CeBIT’e 20 ülke geliyor 393 yeni ürün vitrine çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

CeBIT’e 20 ülke geliyor 393 yeni ürün vitrine çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 21:01

CeBIT Bilişim Eurasia, bugün kapılarını açıyor. 12 Ekim’e kadar Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gezilebilecek olan fuara katılan 900 firmanın, 108’i 393 yeni ürünü sergileyecek. HİFAŞ Genel Koordinatörü Şafak Alpay, fuara 20 ülkeden katılım olacağını belirterek, "Almanya, Fransa, Kanada, Çin, Bulgaristan gibi ülkelerden çok etkin katılım var" dedi.

CeBIT Bilişim Eurasia 2008, bugün 8’inci kez kapılarını açıyor. Yerli, yabancı 900 katılımcıyı ve 150 bine yakın ziyaretçiyi bir araya getirecek olan CeBIT Bilişim Eurasia, 7-12 Ekim tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde açık kalacak. ’İş Sizi Bekliyor’ temasıyla düzenlenecek fuarın açılışını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye bilişim STK’ları adına Faruk Eczacıbaşı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv yapacak.

İş sizi bekliyor

CeBIT Bilişim 2008’de, İş Dünyası, Dijital Yaşam, Telekomünikasyon ve Ev Elektroniği olmak üzere dört ana bölüm yer alacak. Fuarda, 108 firma 393 yeni ürününü tanıtacak. Fuarı düzenleyen HİFAŞ’ın Genel Koordinatörü Şafak Alpay, bu yıl fuarın ana temasının ’İş Sizi Bekliyor’ şeklinde belirlendiğini dile getirerek, bunun ana nedeninin bilgi ve iletişim teknolojilerinin iş dünyasında birçok alanda yaygın şekilde kullanım ihtiyacının Türkiye’de de duyulmaya başlaması olduğunu söyledi.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde bilişimin bir yönetim aracı olarak kullanılmaya başlamasıyla verimliliğin ve rekabet gücünün arttığını vurgulayan Alpay, "Fuarın iş dünyası bölümü büyüdü. İş dünyası bölümüne girmek için kartvizit gerekiyor. Bu yıl, bu bölümde çok etkin şekilde tekstilden, lojistiğe, makine imalata kadar her sektör için yönetim uygulamaları var. İhracat planlaması, kariyer, insan kaynakları ve yeni çözümler sunuluyor. Fuara katılan 900 firmadan 108’i, 393 tane yeni ürünü sergileyecek" dedi.

20 ülkeden katılım

Fuara dünyadan 20 ülkeden katılım olacağını ve ülke standlarının bulunacağını dile getiren Şafak Alpay, "Türkiye ve Avrasya’da iş ortaklıkları kurmak üzere Almanya, Fransa, Kanada, Çin, Bulgaristan gibi ülkelerden çok etkin katılım olacak. Özellikle Fransa ve Kanada’nın önemli projeleri var. Türkiye’de bilişim sektörü vasıtasıyla Avrasya bölgesinde iş yapabileceklerinin inancı içindeler. Temel nedeni Türkiye’nin yetişmiş bilişim işgücüne sahip olması. Bu bizim için çok önemli bir fırsat. Şimdi bilişim ürünü ihraç etme imkanına sahibiz" diye konuştu.

KOBİ’ler için özel bölüm var

BU yıl fuarda, ilk kez KOBİ’lere özel çözümler, teşvik programları, kamu destekleri ve KOBİ bankacılığı, KO-Bİ-lişim@CeBITbilişim isimli özel bir bölümde yer alacak. İşlerini geliştirmek, yeni pazarlara açılmak ve bilişim yatırımlarıyla küresel rekabet güçlerini artırmak isteyen KOBİ’lere özel bir bölüm tahsis eden CeBIT Bilişim Eurasia, KOBİ’ler için bilgilenme ve karar ortamı sunuyor. KOBİ’lerin bilgi ve iletişim teknolojilerinden daha etkin biçimde yararlanmalarını sağlayacak şekilde yazılım ve donanım çözümlerinin yanı sıra kamu destekleri, teşvik programları ve KOBİ bankacılığı ile sunulan fırsatlar da KO-Bİ-lişim@CeBITbilişim’de bir araya toplanacak.

Bilişim Zirvesi’nde 29 oturum yapılacak

CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında düzenlenen Bilişim Zirvesi 08’de, bu yıl ilk gün İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması olarak gerçekleşecek. ’İşini yeniden keşfet!’ ana teması ile düzenlenecek Bilişim Zirvesi 08’de Telekom’da Gelecek Konferansı, Ülke Güvenliği, e-sağlık/Tele Sağlık, Bilişim İhracatı ve Genç Zirve başlıklarında 5 tematik konferans ile birlikte 29 iş çözümleri ve teknoloji oturumu gündemi belirleyecek. 150’ye yakın yerli ve yabancı konuşmacının yer alacağı Bilişim Zirvesi ’08’de, Türk iş dünyası yeni teknolojiler ve iş yapış modelleri ile buluşacak. Çeşitli sektörlerden 5 bine yakın katılımcının beklendiği Bilişim Zirvesi ’08 birçok sektörde iş yapış şekillerini yeni modellerle değiştirmenin yolunu sunacak.

Türk Telekom ailece CeBIT’te

TÜRK Telekom, CeBIT Bilişim Eurasia’da iletişim teknolojileri sponsoru olarak yer alacak. 7’nci ve 3’üncü salonlarda toplam 4 bin 550 metrekarelik bir alan üzerinde yer alacak olan Türk Telekom, yakınsama teknolojilerini ve yeni nesil iletişim ürünlerini sergileyerek fuar ziyaretçilerine geleceği bugünden yaşama imkánı sunacak. Türk Telekom, Avea, TTNET, Argela, Innova, Sebit ve AssisTT şirketlerinden oluşan Türk Telekom ailesi, grup sinerjisinin sonucu olarak yaratılan bireysel ve kurumsal ürünlerini CeBIT Bilişim’de iki salonda birden yer alarak sergileyecek.

Teknosa, 3 boyutlu plazma TV’yi getirdi

TEKNOSA, Avrasya’nın sektöründeki en büyük fuarı CeBIT Bilişim Eurasia’ya bu yıl da 1000 metrekarelik özel mağazası ile katılıyor. Teknosa, fuarda açacağı mağaza ile ziyaretçilere özel fırsatlar sunarken, pek çok yeni ürünü de tanıtacak. Daha önce yurtdışında tanıtılan ancak ilk defa Türk tüketicilerin karşısına çıkacak 3 boyutlu plasma TV ise bunlardan sadece bir tanesi. HD’nin bir adım ötesi olarak kabul edilen ve özel bir bilgisayar aracılığı ile çalışan 3 boyutlu plasma TV, oyunlarda ve uygulamalarda izleyicilerin kendisini oyunun içinde hissetmesini sağlıyor.

Defne Bilgi İşlem 3G çözümü tanıtacak

TÜRKİYE’de ve dünyada birçok operatörün çözüm ortağı Defne Bilgi İşlem, GSM operatörlerine sunduğu 3G özellikli, Çağrı Merkezi, IVR, sinyalleşme çözümlerini ve katma değerli servis hizmetlerini CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda tanıtacak. Defne Bilgi İşlem ayrıca kurumlara yönelik, Çağrı Merkezi, IVR, SMS, Telearama çözümlerinden oluşan iş çözümlerini de katılımcılarla paylaşacak.

Anadolu kaplanları için bilişim turu

CeBIT’te, sanayi, ticaret odası ve organize sanayi bölgesi işbirlikleriyle düzenlenen organize turlarla, Türkiye’nin dört bir yanından iş heyetleri de ağırlanacak. Patronlar için özel olarak hazırlanan programa, yalnızca şirket sahibi, ortağı ve tepe yöneticileri katılabilecek. Bu programa 15 ilden katılım bekleniyor. Profesyoneller için ise ayrı tur düzenlenecek. 19 il ve ilçeden, birim yöneticileri ve uzmanlarının katılımına açık program kapsamında ziyaretçi olmak isteyenler, bulundukları ilin sanayi ve ticaret odaları ile organize sanayi bölgesi müdürlüklerine başvurabiliyor. CeBIT Bilişim Eurasia’yı bu özel olanaklardan yararlanarak 2 bin 500 kadar iş insanının ziyaret etmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!