CDP programıyla Global A Listesi’ne girdi

Güncelleme Tarihi:

CDP programıyla Global A Listesi’ne girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2024 07:00

Migros, çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında gerçekleştirilen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programının her ikisinden de en yüksek not olan ‘A’ alarak ‘Global A Listesi’ne girdi.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamada Türkiye’de her iki programdan da ‘A’ alan sadece beş şirket olduğu belirtilirken, “Migros bu listede tek gıda perakendecisi olarak yer aldı” denildi.

Açıklamada, Migros’un karbon ayak izini 2030’a kadar yüzde 42 azaltmayı taahhüt ettiği; son üç yılda yüzde 12’yi aşan bir azaltıma imza attığı belirtildi. “2050’ye karbon net sıfır yolunda ilerleyen Migros, yenilenebilir enerji yatırımları ve işbirliklerine ağırlık veriyor. Migros, bu doğrultuda tüm elektrik tüketiminin 1/3’ünü GES yatırımları ile kendi üretme kararı aldı” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Migros’un kendi operasyonlarında sadece hijyen amaçlı kullanılmasına karşın su kullanımını 2030’a kadar yüzde 10 azaltım hedefi bulunuyor. Tüm operasyonlarında yeni teknolojilerle su tüketimini azaltan Migros, ayrıca suyun kirlenmesini de önlüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!