Carrefour ve Bizim’in etçisi oldu, 50 milyon liralık ciroyu yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Carrefour ve Bizim’in etçisi oldu, 50 milyon liralık ciroyu yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Afyon’un, ‘et ve et ürünleri’ markası olarak yola çıkan Danet, Bizim Market ve Carrefour’un ‘et reyonu’ işletmecisi olduktan sonra perakendede hızla büyüyor. 1972’de Recep Uluçay’ın kurduğu firma geçen yıl 50 milyon lira ciro yaptı. Bu yıl İstanbul’da yeni et marketleri açacak Danet’in hedefi kısa süre içinde cirosunun yarısını Danet markalı et ürünlerinden yapmak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin hayvancılıkta en güçlü bölgelerinden Afyon’un Şuhut ilçesinde 1972’de Recep Uluçay tarafından kurulan Danet Et ve Et Ürünleri Pazarlama ve Ticaret Ltd. (Danet), ulusal et ürünleri markası olmayı başardı. 2009’da cirosu 50 milyon lirayı aşan Danet’in 2005’ten itibaren Ülker’e ait Bizim marketlerden ikisinin ve Carrefour’a ait 7 marketin et reyonunu işletmeye başlamış olması ulusal marka olma yolunda çok önemli katkı sağladı. Danet Genel Müdürü Sait Uluçay, babası Recep Bey’in liderliğinde 5 erkek kardeş olarak işin başında bulunduklarını ve bu yıl İstanbul’da 3 yeni Danet market açacaklarını söylüyor. Uluçay, Afyonlu girişimciler gibi, otel, mermer işlerine girmeyeceklerini sadece et ve et ürünleri markası olarak yola devam edeceklerini belirtiyor.
Dedemiz hayvan tüccarıydı
Sait Uluçay, şöyle başlıyor konuşmaya: “Kuruluşumuz 1972’ye kadar iniyor. Aslında daha önce dedemiz Osman Bey, Şuhut’ta hayvan yetiştirirken sonra tüccar olmuş. Şuhut’ta hayvancılık uzun yıllarda beri çok güçlü sektördür. Bizim ailemizde de bu gelenek üç kuşaktır sürüyor. Babamız Recep Bey 1972’den itiberen daha organize bir hayvancılık ve et ticareti kurmuş, perakendeye yönelmiş. Bir kasap açmış ve hayvancılıktan et ticaretine geçmiş. Bir taraftan da büyük ölçekli kesimler yapıp İstanbul’a karkas et göndermeye başlamış. ”
1982’de ortaklık kurduk
Recep Uluçay’ın daha güçlü bir sermaye yapısı için 1982’de kardeşi Halil Uluçay ve Salim Özdemir’le ortaklık kurduğunu da belirten Sait Uluçay şöyle devam ediyor: “Halen yönetim kurulu başkanımız Recep Bey. Ortaklığımız da devam ediyor. Biz beş kardeşiz ve hepimiz işle ilgiliyiz. İşimiz 2000 yılına kadar karkas et ticareti şeklinde deam etti. Afyon’da kombinamızda kesip İstanbul’a satıyorduk. 2000 yılında et işleme tesisi kurduk. Danet markası da ilk o zaman tasarlandı. Şu anda et ve işlenmiş et kapasitemiz aylık 500 ton civarında. Danet markasıyla pazara sunuyoruz.”
Et reyonu işletmeciliği
5 yıl önce Ülker Grubu’na ait Bizim toplu tüketim marketine bir teklif götürdüklerini ve anlatan Sait Uluçay, “Halen Bizim’in 2 mağazasında devam ediyoruz. Carrefour’da da 7 mağazada et reyonu işletiyoruz. Bu işletmecilik bize marka değeri olarak çok katkı sağladı” diyor.

Haberin Devamı

Etten başka işe girmeyiz perakende ayağında büyürüz

Haberin Devamı

AFYONLU girişimcilerin genellikle bölgenin kaynakları nedeniyle ‘termal otel ve mermer’ işine de girdiklerini belirten Sait Uluçay, “Biz sadece et işinde varız ve öyle de kalacağız. Bizim de 30-40 yıllık iş geleneğimiz et ve et ürünlerinde. Kaynaklarımızı başka sektörlere dağıtmak yerine ana işimizi geliştirmek için kullanacağız” diyor. 120 kişilik istihdamları olduğunu söyleyen Sait Uluçay, “Ciromuz geçen yıl 50 milyon lirayı aştı. Aylık 500 ton et işliyoruz. İstanbul’da Başakşehir’de bir mağazamız, Eminönü’nde bir bayimiz var. 2010’da 3 mağaza açacağız” diye konuşuyor.

Hayvancılık ve ete giren arttı ama iş kolay değil

SON yıllarda et fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle hayvancılık ve et işine yatırım yapan girişimcilerin sayısının arttığını vurugulayan Sait Uluçay, “Hayvancılık aslında zor iştir. Sektöre yatırım yapan arkadaşlarımıza önerimiz; en azından kendileri işlerinin başında olmalılar. Yanlarına da bu işi ve sektörü iyi bilen bir ortak alsınlar. Uzun vadeli düşünsünler. Kısa süreli zararlarla hemen pes etmesinler” diyor.

Haberin Devamı

Brillant, bu yıl 300 mağazaya çıkacak

BAYDEMİRLER Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, küresel ekonomik krizin sektörü olumsuz etkilendiğini, belirterek, geçen yılı grup olarak çok az bir zararla kapattıklarını bildirdi. Baydemir, yıl sonuna kadar da Brillant Home ve Brillant Store mağazalarının toplam 300’e ulaşacağını kaydetti. 4 üretim tesisleri bulunduğunu, söyleyen Baydemir, “Yıllık üretimimiz 48 milyon metre kare. 4 bin 500 kişiyi istihdam ediyoruz. 2010 yılı yatırım bütçemiz 10 milyon dolar, tanıtım bütçemizi de toplam 10 milyon dolar olarak ayırdık. 75 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2010 ve 2011’de yurt dışında 40 mağaza açacağız ” dedi.

Haberin Devamı

Sanayiciler ve KOBİ’ler için  iki yeni dergi

SANAYİCİLER ile Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için iki yeni dergi yayınlanmaya başladı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Sanayicileri Derneği, ‘Global Sanayici’ adıyla dergi yayınlamaya başlarken, yaklaşık 5 yıldır İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) yayın organının yayımını gerçekleştiren Avrasya Yayıncılık da Kobitime Dergisi’nin yayınına start verdi. ÇOSB Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, Global Sanayici Dergisi’nin bir bölgenin, bir kurumun sözcüsü olmayacağını, ulusal çapta Türk sanayicilerin sözcüsü olacağını söyledi. Avrasya Yayıncılık Başkanı Aslı Didari ise Kobitime Dergisi’nin yurt genelinde tüm sektörlerden KOBİ’lerin sesi olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

2 yılda 624 fabrika satışına aracı oldu

İCRA ihalelerinin takibi için internet portalı kuran Can Emrah Özoral, 2 yılda 624 fabrikanın satışına aracılık etti. Türkiyedeki tüm icra ihalelerinin takibini sanal ortamda sağlayan projeyle hem icra ihalelerine katılımı artırdığını hem de vatandaşın ucuza mal sahibi olmasını sağladığını söyleyen Özoral, “Mayıs ayı itibarı ile üye sayımız 49 bin 314 kişi oldu. Şu anda günde 300-400 ihalenin bilgisi internet portalımızda yayınlanıyor. www.icralik.com önemli hizmet sağlamış oluyor. Çünkü icra ihalesine katılımı artırdığımızdan mallar gerçek değerine daha yakın satılabiliyor” dedi. Özoral, 2 yılda 624 fabrika, 24 bin 574 ev, 215 adet otel, motel, tatil köyü, 10 binin üzerinde tarla, 50 bine yakın taşıtın icra satışına aracılık ettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!