CAKE coin nedir? Hangi borsalardan alınır? PancakeSwap ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

CAKE coin nedir Hangi borsalardan alınır PancakeSwap ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 21:31

Yatırım alanında var olan platformlar birbirinden farklı özelliklere sahip olmaktadır. Sürekli kendini geliştiren bu platformlar birtakım özelliklerle donanımlı oldukları taktirde daha çok rağbet görmektedirler. Aksi taktirde güven vermeyen platformların uzun ömürlü olduğunu söylemek oldukça zor olmaktadır. CAKE coin de bu platformlardan biri olmaktadır. Peki, CAKE coin nedir? Hangi borsalardan alınır? PancakeSwap ne zaman çıktı? İşte, CAKE coin hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Haberin Devamı

Cake coin, otomatik bir piyasa yapıcısı olarak ifade edilmektedir. Cake coin için en önemli ayırt edici özellik merkezi olmayan bir borsa olması olmaktadır.

Cake Coin Nedir?

Cake coin kullanıcılarının token alışverişi yapmasına bazı yollar kanalı ile likidite elde etmesine ve bunun karşılığında da bir ücret elde etmesine olanak tanıyan merkezi olmayan bir finans platformu olarak ifade edilmektedir. CAKE coin kullanan yatırımcılar likiditeye karşı otomatik bir piyasa modelini kullanmayı tercih etmektedirler. CAKE coin borsası BEP-20 tokenlerini takas etmek amacı ile oluşturulmuş olan merkezi bulunmayan bir borsa türü olarak ifade edilmektedir.

CAKE coin kullanıcıların, BEP-20 tokenlerını takas etmelerine fırsat verdiği gibi borsa için likidite sağlamalarına ve ücretler kazanmalarına, LP tokenlerini stake etmelerine ve daha fazla cake kazanabilmek adına çeşitli platformlarda da CAKE stake edilmesini sağlamaktadır. Sistem CAKE coin'in SYRUP gibi farklı tokenleri toplamasına da izin vermektedir. CAKE coin kullanıcıları bu işlemlerin sonunda CAKE ile ödüllendirilmektedir.

Haberin Devamı

Hangi Borsalardan Alınır?

CAKE coin, satın almak için öncelikle kripto para borsasını kullanmak gerekmektedir. Türkiye piyasalarında ise CAKE coin almak son derece kolay ve hızlı olabilmekte üstelik bu işlem içinde herhangi bir şart aranmamaktadır. CAKE coin ismi açıklanmayan geliştiriciler tarafından hayata geçirilmiş olan merkezsiz bir borsa anlayışı olarak ifade edilmektedir.

PancakeSwap Ne Zaman Çıktı?

CAKE coin yada diğer adıyla PancakeSwap Binance Smart Chain tarafından geliştirilmiş bir kripto para olarak 2020 yıllının Eylül ayında piyasalarda kullanıma açılmıştır. Bu platform BEP20 token standartlarında destek vererek kullanıcılarına gelir elde etmeleri için çeşitli alternatifler sunmaktadır.

Ne İş Yapar?

CAKE coin piyasalarda bulunan diğer platformlara göre en iyi işlem hacmine sahip olan bir borsa çeşidi olmaktadır. PancakeSwap, Ethereum yada Bitcoin’den daha düşük bir işlem maliyetine sahip durumda olan Binance Smart Chain adına çalışmalarını devam ettirmektedir. CAKE coin'de alım ve satım işlemleri diğer merkezi olmayan borsalara göre daha düşük olmaktadır. Bu durumda bu alana yatırım yapan kişilere avantaj sağlamaktadır. Bu sistem yatırımcının parasının kendisinde olmasını sağlayan bir hizmet sunmaktadır. CAKE coin yüksek faiz oranları sayesinde başka tokenlerinde kazanılmasını sağlamaktadır. CAKE coin çoğu zaman büyük projelerden yüksek miktarda kazanç elde edilmesini sağlamaktadır. Proje sayısının artmasıyla kazanç elde edilmesini de arttıran bu platform açık kaynaklı bir yazılıma sahip olduğu için bütün akıllı sözleşmeler yatırımcılar tarafından görülebilmektedir.

Haberin Devamı

CAKE coin adlı kripto parası sisteme yeni dahil olan kripto paralardan kazanç elde etmeyi sağlamaktadır. CAKE coin yatırımcıları sistemdeki yeni kripto paraların arzlarına katılabilmektedirler. Bu sistemi IFO olarak adlandırmaktadırlar. CAKE coin sahipleri IFO sayesinde yeni kripto paraları kullanıcılar için tercih ederek sisteme dahil etmektedirler.

CAKE coin bir yönetim kripto parası olarak da bilinmektedir. Yönetimde söz sahibi olmak isteyen kullanıcılar kendilerine ait olan CAKE oranlarında yönetime katılma hakkına sahip olabilmektedirler. CAKE coin hakkında ileri sürülen her fikir için söz söyleme haklarını elinde bulunduran kullanıcılar oylama yaparak alınan kararların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine karar verebilmektedirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!