Çakan: Dağın hangi matkapla delindiğini nereden bileyim

Güncelleme Tarihi:

Çakan: Dağın hangi matkapla delindiğini nereden bileyim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2005 01:53

Yüce Divan’daki enerji davasında sanık Bakan Zeki Çakan’dan, ‘Palandöken’in dibinde açılan deliği tünelde hangi matkabın kullanılacağını ben nereden bileyim?’ savunması gelirken, sanık Bakan Cumhur Ersümer’in avukatı Bülent Acar, hükümeti davayı etkilemeye çalışmakla suçladı.

Acar, daha önce TBMM Soruşturma Komisyonu’nda yer alan iki AKP milletvekilinin, ‘Yüce Divan’a telkin ve tavsiye niteliğinde mektup gönderdiğini’ iddia ederek, şunları söyledi: ‘Şimdi de AKP iktidarı Yüce Divan’daki beş davadan sadece bizim davamız için bir Bakanlar Kurulu kararı çıkardı. İktidar bu işlemiyle bu davaya karışma, siyasi etkileme amacını ortaya koymuştur. Biz bu kararın iptali için Danıştay’da dava açtık. Kamu avukatları davayı takip etmektedirler.’

Acar’ın sözünü ettiği Bakanlar Kurulu kararı, Ersümer ve Çakan’ın davasında dışarıdan avukatlık hizmeti alınmasını düzenliyor.

ÇAKAN: SİYASİ LİNÇ

Dünkü duruşmada, sekiz tanık dinlendi. Tanıklar bakanlardan ihalelerle ilgili baskı görmediklerini söylediler. Söz alan Çakan, kendisinin yolsuzluğa karıştığına ilişkin tek bir delilin olmadığını savunarak, ‘Siyasi otorite beni siyasi lince tutarak mazeretsiz huzurunuza gönderdi. Bugüne kadar 50’ye yakın tanık dinlendi, hiç birisi benim aleyhime bir şey söylemedi. Benim mağduriyetimin giderilmesi için hakkımda karar verilsin’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!