Çağlayan: Küskünler çift menteşeli

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan: Küskünler çift menteşeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, küskün milletvekillerine ağır eleştiriler yöneltti. Çağlayan, ‘‘Bunlar çift menteşeli. Daha kısa süre önce çoğu liderine secde ediyordu. Aday gösterilmeyince Meclis'i topluyorlar. Onlar liderlerine, 65 milyon da onlara küskün’’ dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan, küskünler adı verilen ve seçimlerin iptalini isteyen 116 milletvekiline, 65 milyon Türk vatandaşının küskün olduğunu söyledi. 20. Dönem Meclis'in, Cumhuriyet tarihinin en başarısız ve sicili en kötü Meclis olduğunu savunan Çağlayan, ‘‘Hem özelleştirme, sosyal güvenlik reformu, akreditasyon kanunu çıkarmadınız. Bir ay öncesine kadar liderlerinizin önünde secde ediyordunuz. Liderleriniz sizi seçimlerde iyi yerlerden aday göstermeyince küskün oldunuz. Çift menteşelisiniz’’ dedi.

İstanbul Polat Otel'de ekonomi mahabirleriyle biraraya gelen Zafer Çağlayan, mevcut siyasi tablodan iş dünyasının da kendisine ders çıkarması gerektiğini belirterek, ‘‘Bu seçimlerde iş dünyası dışlanmıştır. Herkes kendine düşen dersi buradan çıkarmalı’’ dedi. Çağlayan şunları söyledi:

Türkiye'nin gündeminde o kadar sorun varken bir ay önce Meclis'i toplamadılar. Bunlar daha önce seçim için parmak kaldırmışlar. Hatta çoğu oylama kapalı yapılsaydı seçime ‘hayır’ oyu kullanırdık demişlerdi. Ama bunlar çift menşeli. Hem boyunlarında hem bellerinde menteşe var, liderleri önünde hemen bu menteşeleriyle secde ediyorlar. Seçim kararı alındı diye, 1999 yılına bütçesiz girdik.

Mali sektör ile reel sektör karşı karışaya gelirken, Bankacılık Yasası'nı çıkarmadınız, Akreditasyon Kanununu, Sosyal Güverlik Reformunu çıkarmadınız. Bir de vergi kanunu çıkararak yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Cumhuriyet tarihinde 5 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Oysa Taşkömürü İşletmeleri'nin zararı 6.5 milyar dolar. Bu parayı gömdünüz. Şimdi de liderleriniz sizi iyi yerlerden aday göstermedi diye seçimlerin iptalini istiyorsunuz. 65 milyon da size küskün. Bu Meclis'in sicili bozuktur.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!