Çağlayan: İşadamı demokrasiyi savunmalı

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan: İşadamı demokrasiyi savunmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım'ın, ara rejim davetine sert tepki göstererek, ‘‘Bu tür ara rejim davetlerine kesinlikle karşı çıkmak ve bu düşünceleri mahkum etmek zorundayız’’ dedi. Çağlayan, sanayiciler ile işadamlarının demokrasi ve sivil toplumun en kararlı savunucuları olmaları gerektiğini söyledi. Çağlayan, ASO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Hükümeti, bürokrasiyi, sendikaları ve iş dünyasının bir bölümünü ağır bir dille eleştirdi. Bu yılın, ekonomik programın çatlayarak su almaya başladığı, toplumsal gerginliğin iyice tırmandığı bir ortamda kapatıldığını söyleyen Çağlayan ‘‘Türkiye'nin en büyük talihsizliklerinden biri de ekonomik sorunlarla karşılaşıldığında topu taca atarak ara rejimlere davetiye çıkarılmasıdır’’ dedi. Çağlayan şöyle konuştu: ‘‘ Likidite sıkışıklığı ile başlayan kriz sürüyor. Krizi aştık, tekerleği kurtardık, dışardan para geldilerle) kendimizi kandırmayalım. Yönetimde zaafların arttığı, yabancı sermayenin kaçtığı, faizlerin yükseldiği, enflasyonun yükselme eğilimine girdiği, yatırımların durduğu, bankaların eski rant günlerine döndüğü, güvenlik güçlerinin sokakta yürüdüğü ortama, kriz denmez de ne denir. Tabii ki bal gibi kriz denir.’’

BAKANLARA ELEŞTİRİ

Telekom'un özelleştirilmesinde aldığı tavırdan dolayı Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ü de isim vermeden eleştiren Çağlayan, Öksüz'ü satışa engel olarak, Telekom'da kadrolaşma çalışmalarını sürdürmek istemekle suçladı. Çağlayan, Telekom'un özelleştirilmesinin birileri tarafından durdurulacağını öne sürdü.

Çağlayan Maliye Bakanı Sümer Oral'ı ‘kümesteki kazı yolmanın ötesine geçerek, altın yumurtlayan kazı kesmekle’ suçlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ı ise iş ve işçi kesimleri arasında süregelen barışçıl ortamı bozmakla suçladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!