Çağlayan: ‘4.5 lira alır 3 lira alıyorum’ derler

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan: ‘4.5 lira alır 3 lira alıyorum’ derler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 00:00

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, “İhracatta Sürdürülebilir Üretim Ağları” konulu basın toplantısında otomotiv sektörünü ‘aldıkları teşvikleri tam söylememekle’ suçladı.

Haberin Devamı

Bakan Çağlayan, otomotiv sektörüne ilişkin birçok teşvik bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu neye benzer? Birine ‘kaç lira maaş alıyorsun?’ diye sorduğunda ‘3 lira’ der. ‘İkramiye var mı? Onunla beraber kaç lira?’ diye sorduğunda ‘4.5 lira’ der. Ama sorduğun zaman hep 3 lirayı söyler. Bunlar da olayı farklı boyuta çekiyorlar. Burada stratejik yatırımlar kapsamında neyin olup olmadığını en az benim kadar biliyorlar. ‘Otomotiv sektörüne destek verilmediği’ gibi ifadeler kullanıyorlar. Bunu kullanmaya devam ederlerse, o firmaların bilhassa kullandığı başka destekleri de çıkar söylerim.”

500 milyar dolar hedefi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, geçtiğimiz yılki 1 dolar 46 sentlik ihracatın ortalama kilogram fiyatıyla 2023 500 milyar dolar hedefinin yakalanamayacağını belirterek, “Geçen yıl 90 milyon tonu 135 milyar dolara gönderdik. Eğer biz Almanya gibi yüksek teknoloji, yüksek katma değerli marka oluşturabilseydik, 90 milyon tonluk ihracat için 135 milyar dolar değil 360 milyar dolar ihracat yapısına sahip olurduk. Üretim meselesinde ve ihracatımızda ciddi şekilde makas değiştirme, yol ayrımına geldik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!