Çağlar'ın bankasında yönetim operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Çağların bankasında yönetim operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bursa bağımsız milletvekili ve işadamı Cavit Çağlar'ın sahip olduğu Interbank'ın üst yönetim kademesinde bir operasyon yapıldığını öğrendik. Bir yıldır bankanın genel müdürlüğünü yürüten Nedim Ölçer, önceki gün bu görevinden alınarak, statü olarak biraz daha üst makam olan, murahhas üyelik görevine getirildi. Nedim Ölçer, bundan böyle bankanın dış ilişkiler ve kredilerinden sorumlu murahhas üyesi olarak görevini sürdürecek. Interbank'ın genel müdürlüğünü de, Çağlar'ın Nergis Şirketler Grubu'ndaki yöneticilerinden Osman Oy vekateleten götürecek. Osman Oy'un daha sonra şu anda üstlendiği göreve asaleten atanıp atanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Bankacılık çevrelerinde, Nedim ölçer'in ‘‘kızak görev’’ olarak yorumlanan murahhas üyeliğe getirilmesi, Çağlar'ın Ölçer ile anlaşamaması şeklinde değerlendiriliyor.

NORMAL GELİŞME

Interbank'taki yönetim operasyonu ile ilgili olarak Nedim Ölçer'le görüştük. Ölçer, bu değişikliğin bir süredir gündemde bulunan ve normal bir gelişme olduğunu söyledi. Bankacılık sektöründe 17 yıldır hizmet veren Ölçer, Interbank'taki yeni görevi konusunda şunları söyledi:

‘‘Bu yeni bir uygulama. Batı'da yaygın olan, bireyselden, yurtdışından, personelden sorumlu murahhas üyelik dönemi yavaş yavaş Türkiye'ye de kabul görmeye başladı. Sanıyorum, Demirbank ve Yaşarbank bu yöntemi benimseyip uyguluyorlar. Bankamızda herhangi bir sorun yok. Fakat yurtdışı kredi konusunda bazı eksikliklerimiz var. Ben ilk bankacılığa New York'ta Citibank'ta başladım ve orada 2.5 yıl çalıştım. Ardından İstanbul'da Citibank'ta bir süre görev yaptım. Daha sonra sektör dışına çıkarak Akın Şirketler Grubu'nda finansal koordinatörlük görevinde bulundum. 1989 yılında da Dış İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Interbank'ta başladım. Bankanın ve grubun önümüzdeki dönemde VDMK ihracı söz konusu. Grubun VDMK'a dayalı mal ihracına ağırlık verilmesi düşünülüyor. Bu yüzden yeni görevimde sadece Interbank'ın değil, Nergis Grubu'nun dış ilişkilerinde yardımcı olacağım. Ben yeni görevimin, bankacılıkta gelinebilecek en üst nokta olarak görüyorum.’’

Ölçer, bankanın genel müdürlüğüne asaleten yapılacak atamanın patronunun tercihi olduğunu belirtiyor. Interbank'ın yeni Murahhas Üyesi Ölçer'e, dış ilişkiler ve kredi sorunları düzene koymak amacıyla üstlendiği bu görevinde başarılar dileriz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!