C5 Aircross yenilendi

Güncelleme Tarihi:

C5 Aircross yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 09:12

Citroen’in Türkiye’de 16 bin adedin üzerinde sattığı C5 Aircross modeli yenilendi.

Haberin Devamı

Haziran ayı içerisinde satışa sunulacak makyajlı C5 Aircross’ta bir önceki nesline göre tasarımdan şanzımana, motor seçeneklerinden konfor öğelerine kadar birçok değişiklik yapıldı. Yeni modelde, ön ve arka bölümdeki yuvarlak tasarım hatlarının yerini keskin hatlı tasarıma sahip parçalar aldı. Vites topuzunun yerine ise Citroen markasında ilk kez C4’te görülen ‘e-toggle’ şanzıman geldi. Yine ilk kez C4’le gelen ‘Advanced Comfort’ koltuklar da makyajlı C5 Aircross’a taşınan bir diğer özellik oldu. 130 HP’lik 1.5 BlueHDi dizel ve 180 HP’lik 1.6 PureTech benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak model, 3 farklı donanım seçeneğiyle tercih edilecek. Modelin başlangıç fiyatı ise 869 bin liradan başlıyor.

HEDEF 4 BİN

Citroen’in davetlisi olarak gittiğimiz Fransa’daki makyajlı C5 Aircross test sürüş etkinliğinde sorularımızı yanıtlayan Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, modelin mevcut versiyonundan bu yıl bin adet sattıklarını belirtirken, majyajlı C5 Aircross’tan Türkiye’ye sene sonuna kadar 4 bin adet getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Toplam Citroen satışları için sene başında koydukları 40 bin adet hedefini sürdürdüklerini kaydeden Alkım, “İlk etapta 100 adet getireceğimiz yeni C5 Aircross için ciddi talep var. Hedefimiz yıl sonuna kadar 4 bin adet yeni C5 Aircross getirebilmek. Bu sene toplamda 5 bin C5 Aircross satarak Avrupa’nın 4’üncü büyük C5 Aircross pazarı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

E-ARAÇ DÖNEMİ BAŞLIYOR

TÜrKiye’de genellikle kaparo toplama aşamasını geçemeyen internet üzerinden araç satışı bugün itibariyle yeniden denenecek. citroen, Türkiye’de satışa sunduğu mobilite aracı ami’yi sadece internetten satacak ve tıpkı bir ayakkabı gibi kutusuyla teslim edecek. Marka yıl sonuna kadar bin 500 aracı bu şekilde satmayı hedefliyor. Selen alkım, uygulamanın internet üzerinden araç satış prosedürünü öğrenmek için önemli bir adım olduğunu ve başta elektrikli modeller olmak üzere gelecekte diğer araçların da bu şekilde satılabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!