Büyüme rekoru kırınca, Avrupa ligine yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Büyüme rekoru kırınca, Avrupa ligine yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:17

VOLKSWAGEN Grubu’nun bünyesinde son dönemde hem imaj hem ürün atağına kalkan Çek kökenli Skoda’nın dünyada en fazla büyüdüğü ülke Türkiye oldu.

Haberin Devamı

Ürün gamının neredeyse tamamen yenileyen, sadece son iki yılda 6 yeni modelini piyasaya çıkaran Skoda, Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen geçen yıl Türkiye’de 10 bin adetlik satışla yüzde 33’lük büyümeye imza attı. Bu büyüme Türkiye’yi Skoda’nın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında birinci sıraya oturturken, Çek markanın genel merkezi, Türkiye distribütörleri Yüce Oto’nun ve Türkiye’nin önem seviyesini yükselterek, AB statüsüne aldı.

Büyüme rekoru kırınca, Avrupa ligine yükseldi

ANADOLU’DA BÜYÜYOR

Skoda’nın büyümesinde dikkat çeken bir gelişme ise Anadolu’da yaptığı satışların, İstanbul ile birlikte otomotiv satışlarının lokomotifi olan Marmara Bölgesi’nden yüksek olması oldu. Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, bu büyümeyle Avrupa’da ilk 15 arasında yer aldıklarını belirterek, “Avrupa pazarında yüzde 7 civarında bir daralma var. Bizden daha fazla büyüyen ülke yok. Skoda bizi özel statülü pazar olarak görmeye başladı. Bu pazardan beklentileri yüksek ve ona göre vereceği destekleri belirliyor” dedi.

UCUZ DEĞİL MAKUL FİYAT

Son dönemde Skoda markasının imajında hissedilir bir yükselme olduğunu ifade eden Senyücel “En beğenilen markalar arasında yükselme var. Dolaşan araç sayımızın artması da pozitif olarak etkiliyor. İmaj algısında yüzde 15 civarında bir artış var. Geniş iç hacim, sürüş konforu, yakıt tasarrufu gibi vurgulamalarımız etkili oluyor. Skoda ucuz değil, makul fiyatlı bir marka. VW markasını tüketicinin gözüne sokmuyoruz. Ama müşterilerin yüzde 50’si bunu biliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Superb’bir estetik

SKODA’NIN ‘Amiral Gemisi’ unvanına sahip olan modeli Superb, markanın yeni tasarım unsurlarıyla yeni bir görünüme büründü. İç mekanı yeniden geliştirilen Superb, yeni teknik özelliklere kavuşurken, yüzde 19’a varan oranlarda daha az yakıt tüketiyor. Superb, biri benzinli, toplam dört farklı motor seçeneği ve 58 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarıyla satışa sunuldu. Motor gamında yer alan 1.6 litrelik 105 HP gücündeki TDI motor ve DSG otomatik şanzıman kombinasyonu ise Türkiye pazarına özel geliştirildi. Tolga Senyücel, bu motor ve şanzıman seçeneğinin, Skoda’nın Türkiye pazarına verdiği önemin bir başka göstergesi olduğunu belirterek, “Yıl sonuna kadar 1.600 yeni Superb satmayı hedef-liyoruz”dedi.

Haberin Devamı

Satışların yüzde 62’si Anadolu’da

YIL sonu satış hedeflerinin 13 bin civarında olduğunu ifade eden Tolga Senyücel “Yeni modeller devam edecek. Önce yeni Yeti, 2014 ilk çeyrekte Spaceback, 2014’ün ikinci yarısında yeni Fabia gelecek. Bu yüzden gelecek yıl daha iddialı olacağız. Hedefimiz 15 bini geçmek” diye konuştu. Marka olarak Anadolu’da kuvvetli olduklarına dikkat çeken Senyücel “Satışlarımızın yüzde 32’si İstanbul’da, yüzde 62’si Anadolu’da gerçekleşiyor. Yüzde 40’ı Marmara’da, yüzde 19’u İç Adanolu’da, yüzde 10’u Akdeniz’de, yüzde 7.5’i Karadeniz’de, yüzde 6’sı Ege’de. Anadolu’da geniş aileler tarafından talep görüyoruz. Çünkü geniş aileler çok. Ayrıca makam aracı olarak da çok tercih ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de bir dünya lansmanı

Yüce Auto-Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce ise, Skoda’ın süper ligine çıktıklarını belirterek, “Ayağımızı gazdan çekmedik, büyümede rekor kırdık. Bu başarımızdan dolayı, önümüzdeki dönemde Skoda’nın yeni bir modelinin dünya lansmanını Türkiye’de yapmak için karar aldılar. Bekleyip hangi model olacağını göreceğiz. Bu çok önemli bir gelişme” dedi.

Büyüme rekoru kırınca, Avrupa ligine yükseldi

Volvo, 6 modelini birden yeniledi

V40, ‘En iyi üçlü’ ile gaza basacak

AYNI anda 6 modelini birden yenileyen Volvo, V40’ta sunmaya başladığı 1.6 lt dizel motor ve otomatik vites seçeneğiyle de müşteri kitlesini genişletme hedefine odaklandı. “En iyi üçlü” olarak nitelediği 1.6 litre, dizel ve otomatik kombinasyonunu, popüler modeli V40’a da uygulayan Volvo, Türkiye pazarında satılan S60, V60, XC60, S80, V70, XC70 modellerinin yenilenmiş versiyonlarını da aynı anda satışa sundu. Volvo, tanıtım amacıyla 74 bin 640 TL’den satışa sunulan 1.6 lt dizel motorlu ve Powershift otomatik şanzımanlı V40 ile müşteri kitlesini artırmayı hedefliyor. Bu sınıfta 20 bine yakın aracın satılmasının beklenyen Volvo Car Türkiye, V40’la bu segmentte yüzde 8 paya ulaşmayı hedefliyor. İsveçli marka yıl sonuna kadar satışların yüzde 95’inin ise dizel olmasını bekliyor. 115 HP’lik dizel motora sahip V40, Powershift otomatik şanzımanla ortalama 100 km’de 3.9 lt yakıt tüketiyor. 1.6 lt dizel otomatik seçeneği, V40 Cross Country ve V40 R-Design versiyonlarında da olacak.

YÜZLERİ DEĞİŞTİ


Marka tarihinin en büyük değişimini gerçekleştiren ve yelpazesindeki 6 modeli aynı anda yenileyen Volvo, tüm bu yenilenen modellerini de Türkiye’de satışa sundu. S60, V60, XC60’ın ön ve arka yüzleri tamamen yenilenirken, yeni teknolojilerle donatıldı. Bu modellerin ön farları, tamponları, radyatör ızgaraları, kaput ve yan çamurlukları değişirken, isteğe bağlı donanımlar arasına sesli komut ve internet imkanı da sunan “Sensus Connected Touch”, yol durumuna göre kendisini ayarlayan “Aktif Uzun Far”, V40’dan alınan “Kör Nokta Bilgi Sistemi”, viraj aydınlatması ve IntelliSafe sürücü destek sistemleri gibi seçenekler eklendi. Ayrıca V40’ta sunulan uyarlanabilir dijital göstergeler, artık tüm modellerde bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!