Büyükerşen: Botaş fiyatları düşürsün

Güncelleme Tarihi:

Büyükerşen: Botaş fiyatları düşürsün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 02:03

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, doğalgaza kár unsuru olarak bakılmaması gerektiğini belirterek, ‘‘Botaş kanımca Eskişehir'de doğalgaz fiyatını 225 bin lira ile 250 bin lira arasında bir noktaya çekebilir’’ dedi.

Doğalgaz kullanılan kentlerden DSP'li başkanların görevde olduğu Eskişehir ve Bursa'da belediyelerin doğalgaz satışıyla bir ilgilerinin bulunmadığını kaydeden Büyükerşen, bu iki kentte de doğalgazın Botaş tarafından satıldığını söyledi. Büyükerşen şöyle dedi:

‘‘Eskişehir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri olarak bizlerin bugün uygulanmakta olan doğalgaz fiyatlarıyla bir ilgimiz yok. Çünkü Enerji Bakanlığı İstanbul, Ankara ve Kocaeli belediyelerine yıllardan beri gaz dağıtım yetkisi verdiği halde, DSP'li Büyükşehir Belediyeleri olarak bizlere farklı muamele uygulayarak şehirlerimizde gaz satışını Botaş'a yaptırdı. Buna rağmen sayın Bakan, diğer belediyelerin fiyat uygulamasıyla ilgili yapacağı toplantıya bizleri de çağırdı. Toplantıda Eskişehir'de Botaş'ın fiyatları 225 bin lira ile 250 bin lira arasında bir noktaya çekmesini isteyeceğim.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!