Büyükçekmece'de büyük değişim

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmecede büyük değişim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 21:09

Villa kent olarak gelişimini sürdüren Büyükçekmece yeni projelerle hedef büyüttü. 3 bin konutluk kentsel dönüşüm planlanan ilçede 1000 yat kapasiteli marina ve deniz üstüne otel yapılıyor. Bölgede 825 milyon yatırımla inşasına başlanan film platosunun ise hem istihdamı arttırması hem de bölgeye değer katması bekleniyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektördeki sorunların çözümüne destek sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin 9’uncusu İstanbul Büyükçekmece için yapıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile gayrimenkul sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda Büyükçekmece’nin gelişimi, ihtiyaçları ve sorunları masaya yatırıldı. 90’lı yıllarda yazlık bölge olarak görülen ilçe bugün villa kent olarak gelişimini sürdürüyor. 17 bin villa bulunan, 30 bin villa da yapılması planlanan Büyükçekmece’de hem kamunun hem de özel sektörün yatırımları sürüyor. 1000 yat kapasiteli marina, 500 dönüme kurulan film platosu ve deniz üstüne inşa edilen 5 yıldızlı otel bunlardan birkaçı. Büyükçekmece’nin kentsel dönüşüm hamlesi ile de gelişimini sürdürmesi bekleniyor. Bölgede 3 bin evin yenilenmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Büyükçekmecede büyük değişim

Hürriyet Dünyası’nda gerçekleşen Sign of the City Awards Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin 9’uncunda konuşan Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, gerçekleşen zirvelerle gayrimenkul sektörüne destek sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Hürriyet’in düzenlendiği toplantılarda belediye başkanları ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirten Tandoğan, “Reklam departmanı olarak şirketlerle ilişkilerimiz sadece reklam üzerinden ilerlemiyor. Değer yaratmak, iş üretmek için pazar yapıcı bir marka olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. 3 yıl önce başladığımız gayrimenkul yarışması Sign of the City Awards’un dördüncüsünü kasım ayında gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonu uluslararası arenaya taşımak ve uluslararası şirketlerin başvurularını almak için çalışmalara başlıyoruz. Büyükçekmece için bir araya geldiğimiz toplantıda bize destek olan Demir İnşaat, Kameroğlu İnşaat ve Ahmet Kul İnşaat’a teşekkür ederiz” dedi.

İNSAN YEŞİLDEN UZAKLAŞIYOR MU?

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ, Türkiye’de yaşanan ekonomik ve siyasi sorunlara rağmen gayrimenkul sektörünün canlılığını koruduğunu söyledi. Sektörün gelişimine destek sağlamak amacı ile Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin düzenlendiğini dile getiren Fikret Bilâ, “Gayrimenkul ve inşaat sektöründeki gelişmeleri gözlemlediğimde aklıma bazı sorular geliyor. Kentleşme sürecimizde 2 önemli kaygım var. Bunlardan biri ‘İnsanı doğandan uzaklaştıran bir yapılaşmaya mı gidiyoruz?’, ikincisi ise ‘İnsanı insandan uzaklaştıran bir yapılaşmaya mı gidiyoruz?’ Dünya kentlerini görünce üzülüyoruz. Doğayı çok güzel korumuşlar. İmrenmemek mümkün değil. Yapılaşma sürecinde yeşili temel alarak neler yapabiliriz, konuşmalıyız.

Haberin Devamı

Büyükçekmecede büyük değişim

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e zirveye sağladıkları katkı nedeni ile plaket takdim etti.

Son yıllarda çok çok katlı binalar yapıyoruz. Bu da insan ilişkilerini olumsuz yönde etkiliyor. Yapılaşmanın yaşam kültürüne etkileri oldukça güçlü. Büyükçekmece’de daha az katlı yapılar hayata geçiyor. Villa ve lüks konutlar yapılıyor. Bunu orta ve alt gelir gurubu için de sağlayabilir miyiz tartışmak gerek” dedi.

NÜFUS HIZLA ARTIYOR

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 118 kilometre alana sahip Büyükçekmece’nin bir tarafının göl bir tarafından ise deniz manzaralı olduğunu söyledi. 1986 yılından bu yana Büyükçekmece ilçesine hizmet ettiğini dile getiren Başkan Akgün, “O günlerde yaklaşık 25 bin olan nüfus bugün 350 bin. Yaz aylarında ise 1 milyonu aşıyor” dedi. Bölgenin tamamının imarlı olduğunu, gecekondu ve kaçak yapılaşmanın olmadığını belirten Başkan Akgün, kişi başına da 150 metrekare yeşil alan düştüğüne dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!