Büyükanne maaşı ödemeleri baÅŸladı! Ä°lk ödemeler yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükanne maaşı ödemeleri başladı İlk ödemeler yapıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:25

Büyükanne maaşı ödemeleri bugün başladı. Türkiye çapında pilot olarak 10 ilde başlatılan büyükanne maaşı ödemeleri, başvuru yapan vatandaşlara yatırıldı. Torununa bakan büyükannelere verilecek olan maaş 12 ay boyunca devam edecek. İşte, on binlerce başvurunun yapıldığı büyükanne maaşı hakkında detaylı bilgiler ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları

Haberin Devamı

Proje kapsamında, annenin fiilen çalışıyor olması kaydıyla, 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL destek verilecek. Pilot uygulama Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep illerinde olacak.

Proje, pilot uygulama olduğu için yararlandırılacak aile sayısı ise, 6 bin 500 olarak belirlenmişti. Projenin başarılı olduğu ve kadınların istihdamına olumlu yansıdığı görülürse; 12 ayın sonunda proje genişleyerek devam edecek. 5 bin 735 kişiye bugün itibarıyla ilk ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam seferberliği kapsamındaki son rakamı da açıkladı. Müezzinoğlu, 1 Ocak-12 Nisan arası toplam 788 bin 509 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Haberin Devamı

İLK ÖDEMELER YAPILDI

Torununa bakan büyükannelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca verilecek maaşların ödenmesine başlandı. 

Projenin pilot illerinden Tekirdağ’da da gelin veya kızları çalıştığı için torununa bakan büyükanneler, maaşlarını almak üzere PTT şubelerine geldi. 
İşlemlerini tamamlayan büyükannelere 425 lira ödendi. 

Tekirdağ'da 460 büyükanne, torununa bakması nedeniyle maaş almaya hak kazandı. Tekirdağ için ayrılan 500 kontenjandan geri kalan 40 kontenjan için ise 28 Nisan'a kadar başvurular alınacak. 

"ALLAH DEVLETÄ°MÄ°ZDEN RAZI OLSUN"Â

Maaşını çekmeye PTT'ye gelen Aynur Pulat (46), AA muhabirine başvuru ve maaş bağlanma süreçlerinin çok kolay olduğunu söyledi. 

Torununa baktığı için devletin verdiği maaşı yine torununa harcayacağını ifade eden Pulat, "Allah devletimizden razı olsun, verdiği destekten memnunum. Hem torunuma bakıyorum, hem para alıyorum." dedi. 

Leyla Batı (44) ilk maaşını çekmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Büyükanne maaşı ödemeleri başladı İlk ödemeler yapıldı

EKONOMÄ°DE SON 24 SAAT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!