‘Büyük indirim’de kapsam genişliyor... Ticaret Bakanlığı’nın kampanyasına giyim ve beyaz eşyanın da katılması bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

‘Büyük indirim’de kapsam genişliyor... Ticaret Bakanlığı’nın kampanyasına giyim ve beyaz eşyanın da katılması bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2023 07:00

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından başlatılan büyük indirim kampanyasına marketlerden sonra giyim ve beyaz eşya gibi perakendenin tüm sektörlerinin katılması bekleniyor. Bakan Bolat, enflasyonla mücadeleyi tüm sektörlerle yapılacak geniş kapsamlı toplantılarla ve uygulamalarla sürdüreceklerini söyledi. Kampanyaya marketlerden sonra bahsi geçen sektörlerin de kısa sürede destek vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BÜYÜK indirim kampanyasında marketlerden sonra yeni adım geliyor. Kampanya önümüzdeki günlerde farklı sektörleri de kapsayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde gıda perakendecilerinin uygulamalarında yanlış buldukları noktalarda denetimlerini arttırdıklarını belirterek, “Onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamaya cevap veren sektör temsilcileri de bazı ürünlerde zam yapmama kararı aldıklarını, bazı ürünlerde ise indirim uygulayacaklarını duyurmuştu.

AVM’DEKİ TÜM MAĞAZALAR

Bakan Bolat, bu hafta ise Hürriyet aracılığıyla enflasyonla mücadelenin daha kapsayıcı olması adına diğer sektörlere de benzer bir çağrıda bulundu. Bakan Bolat, “Enflasyonla mücadeleyi sektörlerimizin hepsiyle yapılan istişare görüşmeleri,  geniş kapsamlı oturumlarla alınacak kararlar ve uygulamalarla sürdüreceğiz” dedi. Buna göre, marketlerden sonra giyim ve beyaz eşya gibi alanlarda da kampanyaya katılım için adım atılması planlanırken vatandaşın bir caddede ya da AVM’de karşısına çıkabilecek tüm alışveriş alanlarında faaliyet gösteren mağazaların indirim yapması bekleniyor. Böylece daha geniş kapsamlı hale gelecek olan ‘büyük indirim kampanyası’ sadece gıda da değil perakendenin tüm alanlarında yakından hissedilecek.

Haberin Devamı

‘Büyük indirim’de kapsam genişliyor... Ticaret Bakanlığı’nın kampanyasına giyim ve beyaz eşyanın da katılması bekleniyor
Ömer Bolat

‘ADIMLAR SONUÇ VERİYOR’

“Enflasyonla mücadelede başarı, vatandaşlarımızla ve sektörlerimizle birlikte el ele vererek gerçekleşek” diyen Bakan Bolat, “Pandemi, tedarik zincirindeki aksamalar ve fiyat artışlarının yanında arz talep dengesizliğini fırsata çevirenler oldu. Stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamaları ile ticari etiğe aykırı davranışlarla fiyatları spekülatif şekilde arttırmaya çalışanlara karşı enflasyonla mücadele için önlemler almaya başladık. Otomotivde ‘6 ay-6 bin kilometre’ düzenlemesi, otomotiv ticaretindeki yönetmelik değişiklikleri, ilan siteleri hakkındaki adımlarımız ve satış sürecinin denetlenmesi gibi adımlarla otomotiv fiyatlarındaki köpük arındırıldı. Fiyatlarda yüzde 20’ye yakın düşüş sağlandı ve erişim kolaylaştı” ifadelerini kullandı. Bolat, yapılan düzenlemeler neticesinde gerekli denetimlerin de icra edildiğini, aynı zamanda benzer adımları titizlikle atmayı sürdüreceklerini anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre eylül ayında TÜFE aylık bazda yüzde 4.75 artarken yıllık bazda yüzde 61.53’e yükseldi. Eylülde yıllık bazda gıda ve alkolsüz içeceklerdeki artış yüzde 75.14, ev eşyasında yüzde 63.7, giyim ve ayapkabıda yüzde 32.5 olmuştu.

SEKTÖRDEN ‘HİSSEDİLİR İNDİRİM’ AÇIKLAMASI

GEÇTİĞİMİZ günlerde Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) toplantısında yapmış olduğu açıklama ile “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde marketlerimize indirim çağrısında bulunuyoruz” demişti. Bakan Bolat’ın açıklamasının ardından ilk olumlu cevap Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün’den geldi. Düzgün, “Dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapmama kararı aldık” dedi.

Haberin Devamı

YANSITMAK İSTİYORUZ

İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun da, gıda ve gıda dışı ürünlerde ciddi indirimlere gittiklerini söyledi. Altun, “Etiketlerde yüzde 10 ila yüzde 20 arasında indirime giderek, gerçek indirimleri vatandaşlara yansıtmak istiyoruz” dedi. Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu “Marketler taşın altına elini koyacak” açıklamasında bulunurken Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikkuş da kampanyaya destek vereceklerini bildirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!