Buyerturizm: Gelecek yıla kadar toparlanacağız

Güncelleme Tarihi:

Buyerturizm: Gelecek yıla kadar toparlanacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 17:30

Uzun yıllardır turizm alanında faaliyet gösteren Apextour’un kuruluşlarından Buyerturizm’in iflas ettiği iddialarına Şirketin sahibi Mehmet Buyan’dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Zor bir dönemden geçtiklerini ifade eden Mehmet Buyan, “Yaklaşık 500 kişi sattığımız gemi turlarından mağdur oldu. Ancak mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapacağız. Gelecek yıla kadar toparlanacağız. Ayakta kalıp borçlarımızı son kuruşuna ödemek istiyoruz” dedi.

SENET VERECEĞİZ
Şirketlerinin zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Buyan, “Hafta başı itibariyle müşterilerimizi aramaya başladık. Turları gerçekleştiremeyeceğimizi söyledik. Bütün satışlarımızda zorunlu tatil sigortalarını da yaptık. Sigorta şirketleri ile görüşmeye başladık. Mağdur olanlar sigorta şirketinin onayından sonra paralarını alabilecek. Kredi kartı ile ödeyenler bankalardan geri alabilecek. Nakit ödeyenlere de firma olarak senet vereceğiz. En kısa sürede müşterilerimizin paralarını teslim edeceğiz. Tatil yapamamaları dışında kendilerini bir mağduriyet yaşatmayacağız. Bankalardan paralarını alanlara da yeni turlar konusunda yardımcı olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

SADECE İZMİR OFİSİ KAPALI
Geçen yıla kadar 20-25 bin kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Buyan, “Borçlarımızdan dolayı şu anda böyle bir durumdayız. Ancak gelecek sezona kadar kendimizi toparlayacağız. Kimseyi mağdur etmeden bu süreci atlatacağız. Şu anda İstanbul’daki ofisimizde hizmete devam ediyoruz. Müşterilerimizin bize ulaşamama nedeni ise az kişi çalışıyor olmamız. Bu dönemde bazı işten çıkarmalar yaşandı. İzmir’deki ofisi de kapatmak zorunda kaldık. Mağdur olan müşterilerimizle iletişime geçen çalışanlarımız arasında sıkınrı yaşanmaması için böyle bir karar aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!