Bush'un sözü, sloganımız

Güncelleme Tarihi:

Bushun sözü, sloganımız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:33

ABD Başkanı Bush'un sözlerini turizmciler, Türkiye'nin tanıtımında kullanacak. TÜRSAB özellikle ‘‘going to that wonderful country to visit-bu harika ülkeyi ziyaret edin’’ cümlesini Türkiye'nin dış tanıtımı için değerlendirecek.

Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisi, turizmciler için Türkiye'nin tanıtımında beklenmedik bir fırsatı da yarattı. Başbakan Ecevit ile ABD Başkanı George W. Bush'un Oval Ofis'te yaptıkları görüşmede ABD Başkanı'nın söylediği sözler, TÜRSAB'ı (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) harekete geçirdi.

Başkan Bush'un özellikle ‘‘going to that wonderful country to visit-bu harika ülkeyi ziyaret edin’’ cümlesini Türkiye'nin tanıtımı için değerlendirmeyi düşünen TÜRSAB, öncelikle bunu üyeleriyle paylaştı. Başkan Bush'un Türkiye'ye ilişkin sözlerini e-mail yoluyla üyelerine gönderen TURSAB, Bush'un konuşmasının tam metninin bulunduğu Beyaz Saray'ın internet adresini de üyelerine iletti. TÜRSAB, üyelerinden bu adresi partnerlerine de göndermesini isterken, Başkan Bush'un bu sözlerini içeren görüntüleri de elde etmek için çalışmalara başladı. TURSAB'ın Türkiye'nin tanıtımı ile ilgili filmler de de Başkan Bush'un ağzından kullanmak istediği ‘‘bu harika ülkeye gidin’’ cümlesinin yer aldığı ve ‘‘www.whitehouse.gov/news/releases/2002/01/20020116-5.html’’ adresinde de yer alan konuşması söyle:

‘‘Ve bugün, Başbakan'a Türkiye'ye turizm yasağını kaldıracağımızı bildiriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın kendilerini rahat hissederek bu harika ülkeyi ziyaret edip, en değerli müttefiklerimizden ve dostlarımızdan biri olan bu ülkenin zengin tarihinde iyi vakit geçirmelerini bekliyoruz. Hoşgeldiniz sayın başbakan. Sizi karşılamak bir zevk ve geldiğiniz için teşekürler.’’

BU SÖZLERE BEDEL BİÇİLMEZ

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bir süredir ABD ile ilişkileri kuvvetlendirmek ve buna bağlı olarak Türk turizmini canlandırmak için bir dizi çalışma yaptıklarını, Başbakan Ecevit'in gezisinin de bu çalışmaları desteklediğini vurguladı. ABD Başkanı'nın Türkiye'ye ilişkin söylediği cümlelerin özellikle Türk turizmi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Ulusoy, ‘‘Başkan Bush bile Türkiye'yi tavsiye etti, biz bu işten kárlı çıktık. Beyaz Saray tutanaklarında da yer alan bu sözü artık bir yıl Türkiye'nin tanıtımı için kullanabiliriz. Baskan Bush'a 'Türkiye'ye gidin' dedirtmek kaç milyon dolar eder, böyle bir söze bedel biçilmez’’ diye konuştu.

Bu arada bu gezi sırasında Amerika Seyahat Acenteleri Birlği ile de görüştüklerini belirten Ulusoy, aynı tarihte bu birliğin bazı temsilcilerinin de Türkiye'de bulunduklarını kaydetti. Bu görüşmelerde, Amerika Seyahat Acenteleri Birliği'nin 2005 yılındaki kongresinin İstanbul'da yapılması yönünde gelişmeler elde edildiğini belirten Ulusoy, ‘‘Bu 40 bin seyahat acentesini ilgilendiren bir konu. Bu kongrenin İstanbul'da yapılması Türkiye için çok önemli’’ diye konuştu. Ulusoy, bu konudaki görüşmelerin iki ay içinde sonuçlanacağını açıkladı.

Ulusoy: İşbirliği artmalı

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörünün ülke ekonomisi için öneminin giderek arttığını, ancak bu konuda daha yapılması gereken bir dizi çalışma olduğunu vurguladı. TÜRSAB Başkanı, birlik üyesi turizmcilerle birlikte Hürriyet Gazetesi yöneticileriyle biraraya geldiği yemekte, sadece acente ve otel sehipleri açısından değil iş olanağı sağladığı pekçok sektör açısından da bu sektörün önemli bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekti. Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Haber Koordinatörü Nurcan Akad ve Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal'in de katıldığı yemekte turizm sektörüne yönelik ortak çalışmaların önemine dikkat çeken Ulusoy, ‘‘Hürriyet Gazetesi ile yıllardır sürdürdüğümüz işbirliğinin olumlu sonuçlarını alıyoruz. Bu gibi işbirliklerinin daha da artması gerekiyor’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!