Bush: Çok güçlü önlemler aldık bu krizi aşacağız

Güncelleme Tarihi:

Bush: Çok güçlü önlemler aldık bu krizi aşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

ABD Başkanı George W. Bush, yönetimin mevcut finans krizine karşı güçlü önlemler aldığını ve krizden çıkılacağını belirterek, halktan, kaygılanmamalarını istedi.

Beyaz Saray’da Amerikan halkına hitap eden Bush, halkın önemli kesiminde ekonomik durumlarına, yatırımlarına ve emeklilik tasarruflarına yönelik kaygılar bulunduğunu ve bunun "anlaşılabilir" olduğunu söyledi.

Mekanizma çok

ABD’nin elinde krize karşı kullanabileceği birçok mekanizma bulunduğunu belirten Bush, bunların devrede olduğuna işaret etti. Bush ayrıca, ABD’nin, dünyadaki diğer ortaklarıyla krizin çözümü yönünde birlikte çalıştığını kaydetti. ABD Başkanı, hem yatırımcılar hem de halkta baş gösteren "aşırı kaygının", finans krizini daha da kötüleştirdiği uyarısında bulundu.

İstikrarı getireceğiz

Bush, "ABD harekete geçmiş durumda. Bu krizi çözmek ve piyasalarımıza istikrarı yeniden getirme kararlılığını sürdüreceğiz. Bu krizi aşabiliriz ve aşacağız" dedi. Başkan Bush, ABD Hazine Bakanlığı’nın, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planının en kısa sürede uygulamaya girmesi için çalıştığını hatırlattı ve borsada manipülasyon çabalarının engellenmesi için gerekli önlemlerin alınmakta olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!