Bursa-Trabzon uçak seferleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Bursa-Trabzon uçak seferleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 17:16

Türk Hava Yolları (THY), Bursa-Trabzon arasında karşılıklı uçak seferlerini başlattı.

Haberin Devamı

THY'nin ilk seferini yapması nedeniyle Yenişehir Havaalanında tören düzenlendi.

“TK 995 sefer” sayılı uçakla Trabzon'dan Yenişehir'e gelen yolcular, havaalanında lalelerle karşılandı. Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin sanayi merkezi Bursa'yı Karadeniz'in önemli, büyük kentlerinden biri olan Trabzon'la buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kotil, şunları kaydetti:
“Her zaman üretim ve sanayinin merkezi olma konumunu sürdürmüş olan Bursa'nın, Karadeniz'in önemli şehirlerinden Trabzon'a hızlı bağlantısını sağlayacak ve böylelikle hem Karadeniz hem de Marmara'nın ekonomik gelişimlerine ivme kazandıracağını düşündüğümüz Bursa-Trabzon seferlerini başlatıyoruz. Dış hat sayımızı, 2006'da 103'e çıkardık. Açtığımız bu hatla iç hat sayımızı 29'dan 30'a yükseltmiş bulunuyoruz. 2007 yılında, sunacağımız hizmetin kalitesini daha da artıracak, açacağımız yeni hatlarla karlı büyümemizi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa milletvekilleri ve vatandaşların katıldıkları törenin ardından, “TK 996” sefer sayılı uçakla Trabzon'a gidecek yolcular uğurlandı.

Bu arada, THY'nin, Yenişehir (Bursa)-Trabzon hattı için düzenlediği ”tanışma” kampanyası çerçevesinde, yolcularına bir ay boyunca, akaryakıt giderleri hariç 49 YTL'den başlayan fiyatlarla uçma fırsatı sunduğu bildirildi.
Yeni hatta pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada üç gün gerçekleştirilecek seferlerde, Trabzon'dan saat 11.55'te hareket ederek 13.25'te Yenişehir'e inecek uçak, Bursa'dan da saat 14.10'da kalkışla 1 saat 25 dakikada Trabzon'a varacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!