Bursa’nın en büyük 3 sanayisi otomotivci

Güncelleme Tarihi:

Bursa’nın en büyük 3 sanayisi otomotivci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:30

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’nin ihracatta 2., katma değer sıralamasında 4. kenti olan sanayi üretim merkezi Bursa’nın en büyük 250 firmasını açıkladı.

Haberin Devamı

Ciroya göre yapılan sıralamada Bursa’nın en büyük firmasının OYAK Renault olduğu açıklandı. İkinci sırayı TOFAŞ, üçüncü sırayı da Bosch aldı. Bu şirketler aynı sıralamayla en çok ihracat yapan şirketler ünvanını da aldı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, şöyle konuştu: “Bursa, küresel pazarlara yönelik üretim kapasitesine ve rekabet gücüne sahiptir. Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biridir. Bu özelliği nedeniyle 2012 yılında dünya ekonomisi ve ticaretinde yaşanan koşullarla birlikte Türkiye ekonomisindeki yavaşlama, Bursa firmalarının performanslarını da şekillendirmiştir.”

KÂR YÜZDE 17.2 YÜKSELDİ

Burkay’ın verdiği bilgilere göre; temel göstergeler içinde en iyi performansı yüzde 17.2 artan dönem kârı gösterdi. Üretimden satışlar ve ihracat ise gerileme gösteren iki gösterge oldu. Sıralama içinde sektörlere göre firma sayılarında da önemli gelişmeler yaşandı. Bursa’nın 250 firma içinde en yüksek katma değeri yüzde 44 pay ile otomotiv sanayi üretti. Otomotivi yüzde 16 ile gıda tarım ve hayvancılık sektörü, yüzde 15 ile tekstil ve konfeksiyon sektörü izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!