Burgaz Rakı'ya tek teklif

Güncelleme Tarihi:

Burgaz Rakıya tek teklif
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 11:48

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 82,5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Burgaz Rakı için Mey İçki 62 milyon dolar teklif verdi.

Haberin Devamı

TMSF, amme borçlusu Garipoğlu Grubu Şirketlerinin Burgaz Alkollü İçecekler Üretim Tesisi varlıklarından 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümlerine göre oluşturduğu Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.

Fon'un Esentepe'deki binasında gerçekleştirilen ihalede tek katılımcı olan Mey İçki'nin dün verdiği kapalı zarf teklifi okundu. Mey İçki Burgaz Rakı için peşin bedel olarak 62 milyon dolar teklifte bulundu.

Satış Komisyonu Başkanı Taner Yalçın, Mey İçki adına ihalede hazır bulunanlara bu teklifi revize edip etmeyeceklerini sordu. Katılımcılar herhangi bir artırımda bulunmayacaklarını ifade ettiler.

Taner Yalçın, verilen teklifin muhammen bedelin altında olması nedeniyle sonucun Fon Kurulunda görüşüleceğini belirterek, Fon Kurulunun ihaleye pazarlıkla devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kurulun ihaleye pazarlık usulu ile devam edilmesine karar vermesi halinde, pazarlık 7 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!