Buffet, 9 milyar dolarlık işlemde veliaht yanlışını itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Buffet, 9 milyar dolarlık işlemde veliaht yanlışını itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 00:00

Berkshire Hathaway’in sahibi Warren Buffett, veliahtı olarak gösterilen üst düzey yöneticilerinden David Sokol’un istifasıyla sonuçlanan insider trading (içeriden bilgi sızdırarak işlem yapmak) suçlamasıyla ilgili itirafta bulundu.

Haberin Devamı

Hissedarlarla bir araya geldiği toplantıda zor sorularla sıkıştırılan dolar milyarderi Buffet, Sokol’un Lubrizol şirketinin alımında yanlış yaptığını söyledi. Kimya şirketi Lubrizol’u 9 milyar dolara Berkshire satın almadan 3 ay önce Sokol, 96.060 şirket hissesini almıştı. Sokol’un, ocak ayında 10 milyon dolara aldığı hisseler, Berkshire Hathaway’in şirketi mart ayında satın almasıyla birlikte 3 milyon dolar değer kazanmıştı.

Buffett için ‘manevi bir darbe’ olarak değerlendiren gelişmenin ardından Sokol, işten kovulmamış ama istifa etmişti. Omaha’da yapılan toplantıda Buffet, Sokol‘un yatırımdan bahsettiği sırada, onu sıkıştırmayarak büyük bir hata yaptığını itiraf etti. Buffet, “Laf arasında bu yatırımı yaptığını söylediğinde ona ‘Ne zaman yaptın bu yatırımı’ diye sormalıydım. Sormayarak büyük bir hata yaptım” dedi. Buffet, Sokol’un şirketin insider trading kurallarını çiğnediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!