Bu saatin üzerinden tank geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Bu saatin üzerinden tank geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 11:39

Meşhur İsviçre çakılarının arkasındaki isim olan Victorinox, 130'uncu yıldönümünü yeni çıkardığı INOX saatiyle kutladı. Basınca karşı dayanıklılığıyla öne çıkan saat "Yaşam için mükemmel rehber" sloganıyla hareket ediyor.

Haberin Devamı

Victorinox, 2 Eylül'de piyasaya sürdüğü INOX marka saatini, 3-4 Temmuz'da Victorinox'un merkezinin bulunduğu İsviçre'nin Ibach kasabasında basına tanıttı. Yeni ürününün sağlamlığına güvenen Victorinox, birçok ülkeden gelen basın mensuplarının karşısında INOX'u test etti. INOX, 10 metrelik bir yükseklikten betona düşse, 64 tonluk bir tankın altında kalsa veya çamaşır makinesinde iki saat yıkansa da bir şey olmuyor.

Bu saatin üzerinden tank geçiyor

İsminden de anlaşıldığı gibi güçlendirilmiş paslanmaz çelikten üretilmiş 43 milimetre çapında kasaya sahip saatin safir kristal camı ise çizilmeye karşı korumalı ve yansıma yapmama özelliğine sahip. 200 metreye kadar su geçirmeyen saatin sağlamlığının en önemli parçalarından biri ise çıkarılabilir silikon kapak. İsviçre yapımı olan INOX'un şimdilik siyah, haki yeşil ve koyu mavi olmak üzere üç rengi bulunuyor. 11 Eylül’den itibaren Türkiye’de de satışa girecek olan INOX saatlerin perakende fiyatı ise 590 İsviçre frangı, yani yaklaşık 1.400 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Bu saatin üzerinden tank geçiyor
1990 yılından bu yana Türkiye'de Eyüboğlu Çelik'in distribütörlüğünü yaptığı Victorinox, İsviçre'nin küçük bir kasabası olan Ibach'ta doğmuş. Şirketin CEO'su Karl Elsener'in dedesi tarafından kurulan bir aile şirketi olan Victorinox'un eski fabrikasını bugün bile görmek mümkün. Sadece çakı ve saat değil; seyahat ürünleri, giyim, parfüm gibi segmentlerle de markasını güçlendiren Victorinox aynı zamanda çevreye karşı duyarlılığıyla biliniyor. 2008 yılında İsviçre Çevre Vakfı Ödülü'nü kazanan şirket, Ibach kasabasının itfaiye teşkilatıyla da birlikte çalışıyor. Öyle ki şirketin CEO'su Elsener de itfaiye teşkilatının gönüllülerinden biri.

Pınar YURTSEVER

pyurtsever@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!