Bu model Tesla’nın ayarlarını bozabilir

Güncelleme Tarihi:

Bu model Tesla’nın ayarlarını bozabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 07:00

Güney Koreli üretici Hyundai, ilk tamamen elektrikli sedan modeli Ioniq 6’yı tanıttı. İlk bakışta tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken modelin sürüş menzili ve rekabetçi fiyatıyla Tesla’nın hakim olduğu elektrikli sedan pazarından büyük bir pay alması bekleniyor.

Haberin Devamı

Güney Koreli uzmanlar, Ioniq 6’nın Tesla’nın en yakın takipçisi olacağı iddiasını bile taşıyor. Modeli iddialı kılan en önemli özellikleri ise menzili, tasarımı ve henüz açıklanmasa da rekabetçi olması beklenen fiyatı... Öyle ki, Hyundai Ioniq 6’nın yaklaşık 610 kilometre menzile sahip olacağını açıklandı. Bu, piyasadaki mevcut model Ioniq 5’in menzilinden yüzde 30 daha fazla olacağı anlamına geliyor. Üstelik Hyundai menzil attırımını aynı pil hücresi teknolojisini kullanarak yapmış.

Hyundai’nin Başkan Yardımcısı Kim Yong Wha, “Aynı (pil) hücre kimyasını kullanıyoruz, ancak paket başına pil miktarını en üst düzeye çıkardık, enerji yoğunluğunu önemli ölçüde arttırdık” açıklamasında bulundu. Güney Kore pazarı için 55-65 milyon won (42 bin dolar) arasında fiyatlandırılacak modelin diğer pazarlar için fiyatı henüz açıklanmış değil. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ioniq 6 modeli 53 kWh ve 77.4 kWh olmak üzere iki pil paketi seçeneğiyle gelecek ve üçüncü çeyrekte Güney Kore’deki Asan tesisinde üretimine başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!