Bu havayla notumuz yükselebilir

Güncelleme Tarihi:

Bu havayla notumuz yükselebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, ekonomideki mevcut havanın devam etmesi ve reformların gerçekleştirilmesi halinde bunun Türkiye'nin kredi notuna yansıyabileceğini söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Eğilmez, Türkiye'nin kredi notunun değişmesini beklediğini belirterek, ‘‘Bu hava ile gider de bu reformlar parlamentya gönderilirse tahmin ediyorum Türkiye'nin kredi notu yükselmeye başlar’’ dedi.

IMF İLE ANLAŞMA

Türkiye'de bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti ile görüşmelere bugün başlayacaklarını kaydeden Eğilmez, IMF ile anlaşma yapılıp yapılmayacağı tartışmaları konusunda şunları söyledi:

‘‘Bu sonuçta siyasi bir karar. IMF ile anlaşma olabilir de olmayabilir de. Bence önemli olan bizim kendi ev ödevimizi yapmamız, kendi evimizi kendimizin temizlemesidir. Burada, IMF de bize yardımcı olacaksa bundan kaçmamak lazım. IMF ile görüşmelere bugün başlayacağız. Karşılıklı görüş alış-verişi ile herşey belli olacak. ’’

1998 yılı bütçesini, ‘‘Hem enflasyonu düşürme açısından, hem borçlanmayı ciddi bir şekilde dizginleyebilmek açısından yapılmış en iyi bütçe’’ olarak nitelendiren Eğilmez, şöyle konuştu:

‘‘1998 yılı bütçesinde önemli noktalardan biri özelleştirme ile yatırımlar arasında doğrudan ilişki kurulması. Yatırımlar belli bir seviyede tutuldu, ihtiyaç biraz daha yüksek. O yüksek kısım, özelleştirmeden gelecek gelirlerle karşılanacak. Dolayısı ile bu özelleştirme açısından teşvik edici unsurdur. Doğrusu da budur. ’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!