Bu ‘caddie’leri kimse tutamıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu ‘caddie’leri kimse tutamıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kastamonulu Şenol Bay ileTuncelili Savaş Karataş ve kardeşi Ulaş Kemer Golf&Country Club’ta top toplayıp çanta taşırken usta birer golfçü oldular.

SON yıllarda Türkiye'de yaygınlaşan golf sahaları, gençlerin kaderini değiştirmeye başladı. 24 yaşındaki Kastamonulu Şenol Bay, 21 yaşındaki Tuncelili Savaş Karataş ve 17 yaşındaki kardeşi Ulaş Karataş'ın hayatı golf sayesinde değişti.

Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Şenol Bay, Savaş ve Ulaş Karataş, Kemer Golf & Country Club'ın, top toplayıp çanta taşırken (caddie) profesyonel oyunculuğa geçen en gözde oyuncuları. Amerika'dan İsrail'e, İngiltere'den İspanya'ya kadar düzenlenen bütün golf turnuvalarında Türkiye'yi temsil ediyorlar. Turnuvaların çoğundan derece alarak dönüyorlar.

GİZLİ GİZLİ ÇALIŞTILAR

Beş yıl öncesine kadar kahvelerde vakit geçiren bu gençler, golfle, İstanbul Göktürk'te kurulan Kemer Golf Club'da tanıştılar. Profesyonel oyuncuları izleyip onların çantalarını taşıdılar, top topladılar. Golf deyimiyle ‘‘caddie’’lik yaptılar. Bu sırada da çok dikkatli ve istekli davranıp, izlediklerini gizli gizli taklit ettiler. Çünkü o dönemde caddie'lerin golf oynaması yasakmış.

GOLFLE HAYATLARI DEĞİŞTİ

Bugün Savaş Karataş ve Şenol Bay profesyonel iki golfçü, Ulaş Karataş da abisinin izinde hızla ilerliyor. Dar gelirli ailelerinin çocukları olan bu gençler, Göktürk Köyü'nde oturuyor. Üçü de okul harçlıklarını çıkarmak için hafta sonları caddie'lik yapmaya başlamış. Bugün her üçü de İngilizce öğrenen bu gençler, ‘‘Golf ile tanışmasaydık pazarda sebze satacak ya da bir fabrikada vasıfsız işçi olarak çalışacaktık’’ diyorlar.

Caddie'ler dünyasında ilk golf hocası olan Şenol Bay, Savaş ve Ulaş Karataş, şunları söylüyorlar: ‘‘Golf ile tanıştıktan sonra hayatımız değişti. Önceden marka nedir bilmezken, şimdi Polo, Lacoste gibi markaları giyiyoruz. Birçok ülkeyi görüyoruz. Bugün bir golf hocası bir kulube bağlı ise 3-4 bin dolar maaş alıyor.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!