Bu alışveriş merkezinde deniz feneri bile var

Güncelleme Tarihi:

Bu alışveriş merkezinde deniz feneri bile var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2002 02:21

Tepe Grubu, 100 milyon dolar (yaklaşık 164 trilyon lira) harcama ile Kadıköy'de dev bir alışveriş merkezi yaptı. 170 bin metrekarelik bir alana kurulan ve içine temsili olarak dev bir deniz feneri de yapılan alışveriş merkezi ‘‘Nautilus’’ adını taşıyor.

Temeli 6 Eylül 2000'de Kadıköy İbrahimağa Kavşağı'nda atılan alışveriş merkezi Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı'nın arazisi üzerine yapıldı. 49 yıllığına kiralanan araziye inşa edilen alışveriş merkezi 21 Eylül günü resmen açılacak. Alışveriş merkezinin yapım ve işletmesini üstlenen Tepe Market Yatırım Gayrimenkul ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Behiç Özek, 2 bin kişiye iş olanağı sağladıklarını da belirterek şöyle konuştu:

‘‘Nautilus bir deniz canlısı. Denizaltılara ilham kaynağı olan bir canlı. Dünyanın nükleer enerji ile çalışan ilk denizaltısının da adı. Ayrıca, Jules Verne'in Denizler altında 20 bin fersah' adlı bilim kurgu kitabındaki Kaptan Nemo'nun kullandığı denizaltının adı da Nautilus. Bu adı biz de alışveriş merkezine koyduk. İçinde 104 mağaza, 16 fast food restoranı, 8 ayrı sinema ile Carrefoursa var.’’

GÜNDE 50 BİN KİŞİ

Günde ortalama 75 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen merkezde 2 bin 605 araçlık otopark bulunuyor. Nautilus'un içinde Tepe-Home, Çarşı, Zara gibi mağazalar da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!