Bozüyük’e 51 milyon Euro’luk seramik yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’e 51 milyon Euro’luk seramik yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

Eczacıbaşı’nın Bozüyük’de birinci fazda 51 milyon Euro yatırım ile hayata geçirdiği Seramik Sağlık Gereçleri 5. Üretim Tesisi üretime başladı.

Haberin Devamı

Bozüyük’teki VitrA Üretim Kampüsü’nde hayata geçirilen beşinci seramik sağlık gereçleri işletmesi ve yeni gömme rezervuar üretim tesisi yatırımlarının tüm aşamaları tamamlandığında, toplam yatırım tutarı 76.5 milyon Euro’yu bulacak. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, söz konusu iki yeni yatırımla artan talebi karşılamayı, pazarı büyütmek için gerekli kapasiteyi yaratmayı, verimliliğini yükseltmeyi ve yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla yararlanmayı hedefliyor. 1 milyon adet üretim kapasitesi ile hizmet vermeye başlayan beşinci tesis ise önümüzdeki dönemde herhangi bir inşaat yatırımına gerek duyulmadan 2 milyon kapasiteye ulaşılacak şekilde planlandı.

Bozüyük’e 51 milyon Euro’luk seramik yatırımı

Haberin Devamı

YARISI KADIN ÇALIŞAN

Bozüyük’te üretime başlayan beşinci fabrikada istihdama da önemli katkıda bulunuyor. İstihdamda yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek oranıyla tam eşitliği korumak hedefleniyor. Yeni yatırımlarla birlikte toplamda Bozüyük’teki çalışan sayısı 3 bin 664’e yükselirken, küresel işgücü ise 5 bin 392 kişi oldu. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni fabrikayla ilgili şöyle konuştu: “Topluluğumuzun en büyük faaliyet alanını oluşturan yapı ürünleri, ülkemizin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştiriyor. Toplam 76.5 milyon Euro’ya ulaşacak yatırımla hayata geçirdiğimiz yeni üretim tesislerimizde, en son teknolojilerden faydalanarak, yapay zekayı kullanarak üretim yapıyor, hammadden nihai ürüne kadar uçtan uça otomasyondan faydalanıyoruz.”

Bozüyük’e 51 milyon Euro’luk seramik yatırımı

Bülent Eczacıbaşı

1 MİLYAR EURO SATIŞ HEDEFİ

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan ise seramik sağlık gereçlerinde 6.7 milyon adet üretim kapasitesine ulaştıklarını belirtti. “Avrupa’nın en büyük dördüncü üreticiyiz” diyen Öztürk şöyle devam etti: “2022 yılını 510 milyon Euro net satışla kapattık. Sektörde bir üst lige geçtik. Yüzde 43 pay ile seramik sağlık gereçleri ana amiral gemimiz. En büyük pazarımız Avrupa. Ciromuzun yüzde 20’sini Avrupa’dan yapıyoruz. Aynı zamanda cari fazla veren bir sektörüz, ülkemizin cari fazlasına katkıda bulunuyoruz. 2019 yılında dördüncü işletmemizi açtık. Aradan 4 yıl geçmeden beşinci fabrikamızı açıyoruz. Kazancımızı yeni yatırımlara Türkiye’nin büyümesine yönlendiriyoruz. 2028 yılında hedefimiz 1 milyar Euro net satışa ulaşmak.”

Haberin Devamı

Bozüyük’e 51 milyon Euro’luk seramik yatırımı

Özgen Özkan

AVRUPA DARALIYOR

Konuşmasında Avrupa pazarının daraldığına da değinen Özgen Özkan, “Daralma en çok Almanya ve İngiltere tarafında görülüyor. Bunu tüm sektörler görüyor. Bizim gördüğümüz yüzde 20’lik bir daralma var. Türkiye pazarı ise hala canlı ve büyümeye devam ediyor. 2023 iç pazarda bizim için başarılı bir yıldı. Hedeflediğimiz ciroya yaklaşacağız ve 520 ila 600 milyon Euro satışla kapatacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!