Boyner: Yeter artık iyimser olma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Boyner: Yeter artık iyimser olma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2002 03:05

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, ‘‘Piyasalarda geçen yılki kriz havası dağıldı. Kriz, dövizle oynayanlara ders oldu. Kemal Derviş'in lafı doğru, iyimserlik başladı’’ dedi.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, piyasalarda geçen yılki kriz havasının olmadığını ve artık insanlarda iyimserliğin başladığını söyledi. ‘‘71'den 81'e Beymen’’ sergisinin açılışı öncesinde Hürriyet'in krize ilişkin sorularını yanıtlayan Osman Boyner, ‘‘2002 yılı çok farklı değil, ama 2001 de değil. Umudu kesmemek lazım, hep umutluyuz’’ dedi. ‘‘Hiç kimseye oh demem, ama kriz dövizle oynayanlara ders oldu. Hál*'a da dolar alıyorlar’’ diyen Osman Boyner, geçen yılki kriz havasının artık kaybolduğunu söyledi.

Osman Boyner, ‘‘Devlet Bakanı Kemal Derviş'in lafı doğru, insanlarda iyimserlik başladı. Devamlı pesimist olmanın kimseye faydası yok’’ diyerek, şöyle konuştu: ‘‘ABD'de 11 Eylül'de yaşanan facianın 24 saat ardından halka 'Alışverişe çıkın' çağrısı yaptı. Kimse kabuğuna çekilmedi. 2001'de bizim başımıza kriz geldi, insanların dışarıyla teması kesildi. 2002 yılı da çok farklı, harikulade bir yıl değil ama 2001 de değil. Umutluyuz, hep umutlu olduk. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik, ama ekonomik kararların uygulanması önemli.’’

BEYMEN'İN 30 YILI

Beymen'in kurulduğu 1971'den başlayarak ilk on yılda üretilen Beymen markalı giysilerin yeraldığı ‘‘71'den 81'e Beymen’’ sergisi, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner'i geçmişe geri götürdü. Sergilenecek ürünleri tek tek seçtiklerini belirten Osman Boyner, 30 yıl önce alınan bir kıyafetin 30 yıl sonra bile kullanılabilir durumda görmenin kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

Osman Boyner, serginin açılışında yaptığı konuşmada 30 yıl önce Kerim Kerimol ile birlikte Beymen'in temellerini attıklarını ve bugün bu kararın doğruluğunu anladıklarını belirtti. ‘‘Kumaş satışıyla uğraşırken hazır giyime girmek istememizle herkes dalga geçti’’ diyen Osman Boyner, Beymen'in doğuşunu şöyle özetledi:

‘‘Kerim Kerimol ile birlikte Avrupa'daki uzun araştırmalarımız sonunda İtalyan modaevi sahibi Silvano Corsini ile tanıştık. Corsini ile yapılan anlaşmanın ardından yeni şirket için makineler sipariş edilirken terzilik okulu mezunu 17 genci de 6 aylığına İtalya'ya eğitime gönderdik. Aylarca çalışıldı. Markaya isim arandı. 100'ün üzerinde isim önerildi. Corsini'nin tavsiyesi ile erkek kelimesinin Türkçe ve İngilizce yanyana getirilmesiyle Beymen markası doğdu. Erkek giyimiyle başladık ama müşterilerimizin eşlerinin zoruyla kadın giyimine de girdik.’’

30 YILLIK BEYMEN'LER

Önceki akşam Akmerkez'de açılan ‘‘71'den 81'e Beymen’’ sergisinde Beymen'in çağrısı üzerine 203 müşteriden gelen ve çoğu kullanılabilir durumdaki 784 ürün içinden seçilen 56 giysi sergileniyor. 5 Nisan'a kadar açık kalacak. Sergide yeralan ürünler Osman Boyner, Kerim Kerimol ve Lerzan Boyner tarafından üretim yılına göre seçildi.

Boyner Holding Murahhas azası Cem Boyner, sergi fikrinin 30 yılın muhasebesini yapmak isdemelerinden doğduğunu belirterek ‘‘ama 30 yıl önce üretilen ürünlerin hala kullanılıp kullanıldığını bilmiyorduk. Sergideki giysileri küçük bir ilanla topladık. 784 parça ürün geldi. Bu hiç beklemediğimiz bir rakamdı. Benzer bir örneğe dünyada bile zor rastlanır’’dedi.

330 liraya aldığım takım elbisemi 100 liraya satttım

Beymen'in sergi açılışında geçmişteki anılarına yolculuk yapan Osman Boyner, ‘‘Kumaş çok güzel olsa da her zaman iyi takım elbise olmaz’’ diyerek, bir anısını şöyle anlattı: ‘‘1949 yılında üniversiteden mezun olunca kendime iyi bir takım elbise almak istedim. Beyoğlu'nda 330 liraya bir takım elbise aldım. Kumaşı çok güzeldi ama elbise bir türlü içime sinmedi. Sabah kalkar kalkmaz bir terziye 100 liraya sattım. Kumaş çok güzel olsa da dikilen elbiseyi beğenmeyebilirsiniz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!