Boydak Holding eski Başkanı Hacı Boydak’a tahliye

Güncelleme Tarihi:

Boydak Holding eski Başkanı Hacı Boydak’a tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 12:01

KAYSERİ’de, ’Paralel Devlet Yapılanması’ iddiasıyla yürütülen operasyonda, örgüte mali finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan Boydak Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak, tahliye edildi.

Haberin Devamı

Kayseri nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce 5 Mart’ta tutuklandıktan sonra 9 Mart’ta Ankara Sincan Cezaevi’ne nakledilen Hacı ve Memduh Boydak kardeşlerin, sıralı mahkeme nezdindeki adli denetim şartıyla serbest bırakılması isteği daha önce geri çevrilmişti. Kayseri Nöbetçi 2. Sulh Ceza

Mahkemesi’nin bugün verdiği kararla Hacı Boydak, adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak saat 11.00 sıralarında salıverildi. Memduh Boydak’ın ise tutukluluğu devam ediyor.

Hacı Boydak’ın tahliye kararına Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu. 

ANKARA’YA NAKLEDİLMİŞLERDİ 
Operasyonda gözaltına alınan ve sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 5 Mart cumartesi günü saat 03.00’de tutuklanarak Kayseri Kapalı Cezaevi’ne konulan Hacı Boydak ile kardeşi Memduh Boydak, 9 Mart çarşamba günü Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. 
Boydak kardeşlerin Ankara’ya nakledilmelerine, ’Cezaevinde yer bulunmadığı, şartların uygun olmadığı ve güvenlik’ gerekçeleriyle karar verildiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

70 GÃœN TUTUKLU KALDI
Hacı Boydak ve kardeşi Memduh Boydak, Sincan Cazaevi'nde tutuklu bulunuyordu. Boydak kardeşler geçtiğimiz mart ayı başında tutuklanmıştı. 

Boydak Holding eski Başkanı Hacı Boydak’a tahliye

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ
1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor.
Boydak Holding eski Başkanı Hacı Boydak’a tahliye

Hacı Boydak tutuklandıktan sonra, holdingin yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 201 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.

Haberin Devamı

Â

Boydak Holding eski Başkanı Hacı Boydak’a tahliye

Memduh Boydak da, tutuklandıktan sonra TÜSİAD yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

 

BOYDAK HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Hacı Boydak'ın tahliye edilmesi sonrasında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak yazılı bir açıklama yaptı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, tahliye kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturma kapsamında 5 Mart 2016 tarihinde tutuklanan Hacı Boydak, yapılmış olan tahliye talebine istinaden bu gün ilgili yargı merciince tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol yükümlülükleriyle tahliye edilmiştir. Her daim ifade ettiğimiz üzere Türk adaletine ve devletimize olan güvenimiz ve bağlılığımız tamdır. Temennimiz diğer aile bireyimiz Memduh Boydak’n da en kısa sürede aramıza dönmesidir. Boydak Ailesi olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize bağlılıkla çalışmaya ve güzel ülkemiz için değerler üretmeye devam edeceğiz kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

BAKMADAN GEÇME!