Boydak hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Boydak hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 16:18

Boydak Holding toplam cirosunun yüzde 57'sini elde ettiği mobilyadaki önemli markası İstikbal'in yeni logosunu tanıttı. Holding mobilya sektöründe 2023'te dünyanın ilk üç üreticisi olma hedefini koydu.

Haberin Devamı

Boydak Holding'in mobilya sektöründeki hedeflerini açıkladığı toplantıda konuşan Boydak CEO'su Memduh Boydak "Son 15 yılda bugün dile getirdiğimiz hedefler için çok ciddi mesafe aldık, altyapımızı sağlamlaştırdık, uluslararası yatırım tecrübesi kazandık. Bugünden itibaren artık daha somut bir şekilde bu hedefleri dile getirebiliyoruz. Küresel ligdeki hedeflediğimiz yere yeni logomuzla gideceğiz.’’ dedi.

Grubun 5,7 milyar TL'lik cirosunun yüzde 57'sini oluşturan mobilya sektöründe hedef büyüttüklerini söyleyen Memduh Boydak “Sanayi Bakanlığı tahmini verilerine göre; 2023 yılında Türkiye’de mobilya sektörünün 18.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Mevcut pazar payımız, tecrübemiz, kurumsal ve teknolojik altyapımızı dikkate alarak; şu anda yüzde 30 düzeyinde olan toplam pazar payımızı, 2023’te daha yukarı seviyelere taşımayı ve sektördeki lider pozisyonumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Aynı tarihte bitmiş ev mobilyasında toplam ihracatımızın ise 400 milyon dolar seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Bu yapı içinde dünyada 100’den fazla ülkede 750’den fazla mağaza ile tüm dünya tüketicilerine ürün sunan bir marka oluşturmak ve böylece dünyanın en büyük ilk üç mobilya üreticisinden biri olmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Haberin Devamı

İstikbal 2012 yılında 150 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmıştı.

LOGO İLK 3 HEDEFİNİ HATIRLATACAK
Küresel marka liginde hedefledikleri yere yeni logoları ile ilerleyeceklerini söyleyen Memduh Boydak, İstikbal’in yeni logosundaki üç dalga boyunun bir yandan ergonomi, estetik ve erişilebilirliği simgelerken diğer yandan da İstikbal’in ilk 3 hedefini çalışanlara, iş ortaklarına ve mağazadan içeri giren her tüketiciye yani tüm paydaşlara hatırlatacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!