Boydak, 3.6 milyar lirayı yakaladı enerjiye 1 milyar dolar yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Boydak, 3.6 milyar lirayı yakaladı enerjiye 1 milyar dolar yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

Mobilya, tekstil, kimya, pazarlama, demir-çelik, kablo, lojistik olmak üzere 7 ayrı alanda 27 şirketi ile 2009 yılında toplam 3 milyar 600 milyon liralık net satış gerçekleştiren Boydak Holding, yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımla yenilenebilir enerji sektörüne giriyor.

Haberin Devamı

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “İki yıl içerisinde bu yatırımı yüzde 40’lara varan oranda özkaynak kullanarak yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bu yılın sonunda faaliyet yürüttüğümüz 27 şirketten birini İMKB’de göreceğiz” dedi. Enerji Üretim A.Ş.’nin elektrik özelleştirmeleriyle ilgili ihaleye çıkardığı projelerden 7’sine teklif verdiklerini aktaran Boydak, “Enerji stratejik olarak büyümek istediğimiz alanlardan birini oluşturuyor” diye konuştu.
Tekstile 50 milyon lira
Memduh Boydak, tekstil alanında da yatırımlarının devam edeceğini kaydederek, şunları dile getirdi: “Her ne kadar ‘tekstil treni kaçıyor’ gibi bir intiba oluşsa da hâlâ Türkiye’de fırsatların olduğuna inanıyoruz. Yine bu yıl içerisinde tekstil alanında  yaklaşık 50 milyon lira bir yatırım da öngörüyoruz. Yatırımın büyük bir kısmı halı sektörüne olacak. Ar-Ge ve tasarıma 15 milyon lira kaynak ayırdık.”
4 milyar TL ciro hedefi
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise şunları söyledi: “Geçen yıl yüzde 9.6 büyüme oranıyla 3.6 milyar lira ciro ile kapattık. Holding 319 milyon 883 bin lira net kâr elde etti. 406 milyon dolar civarında da ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl ise yüzde 11 büyüme ile 4 milyar lira ciro hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Mobilya satışlarını yüzde 22 arttırdık

KDV indirimi, tüketiciye sağladıkları özel indirimler ve ödeme kolaylıkları sayesinde mobilya satışlarında yüzde 22 artış sağladıklarını dile getiren Hacı Boydak, “100’ü aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bazılarının sorunları, bazıları için fırsat doğurabiliyor. Küresel krizin tavan yaptığı dönemde ABD’ye satışlarımızı yüzde 5 de olsa artırdık. Almanya’da satışlarımız yüzde 25,  İtalya’da da faaliyetlerimiz yüzde 30’un üzerinde arttı” dedi.

500 kişiye yeni iş fırsatı olacak

BOYDAK Holding Başkanı Hacı Boydak, 2009’da işçi çıkarmayıp 600’ün üzerinde istihdam sağladıklarını belirterek, bu yıl da 500 kişi daha istihdam planladıklarını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!