Bosch Türkiye: Şimdi hedef bölge merkezi

Güncelleme Tarihi:

Bosch Türkiye: Şimdi hedef bölge merkezi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2004 01:20

Bosch Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Gürcan Karakaş atandı. Bosch Türkiye Genel Müdürlüğü’nü 6 yıl süreyle yürüten Dr. Klaus Peter Fouquet ise Bosch Otomotiv Satış Sonrası Hizmetler Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na atandı.

14 yıl önce Bosch Türkiye’ye satış mensubu olarak katılan Karakaş, Bosch’un çeşitli pozisyonlarında görev aldı. Görev değişikliği nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan yeni Genel Müdür Gürcan Karakaş, önümüzdeki dönemde Bosch’un aynı tempo ile gelişmeye devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti: ‘Yeni yönetimin amacı net; Fouquet dönemindeki başarılı gelişmeleri sürdürülebilir kılmak, iş ortaklarımızla geleceğimizi şekillendirmek. Faaliyetlerimizi Türkiye sınırları ötesine taşıyarak Türkiye’nin çevre ülkeler için bir yönetim merkezi olmasını sağlayacağız.’

Dr. Klaus Peter Fouquet da, Türkiye’deki görevinden ayrıldığı için hem üzüntülü, hem de gururlu olduğunu ifade ederek, ‘Türkiye’deki faaliyetleri yönlendirmek benim için rüya gibiydi’ dedi.

Fouquet, Türkiye’deki ekonomik gelişmeye katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, ‘El ele iki krizin üstesinden geldik. İktisadi kalkınmaya katkıda bulunduk’ diye konuştu.

Bosch Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Karl Nowak ise Fouquet’in Türkiye’de yaşanan 2 krizin üstesinden geldiğini, Asya’daki faaliyetlerin gelişimini başarıyla sürdürdüğünü ve 1998 yılından bu yana Bosch’un ihracat hacmini 4 katına çıkardığını anlattı.

Nowak, Bosch’un Türkiye’de tanınan en önemli markalardan biri olduğunu belirterek, ‘Fouquet, Bosch’un gelecekte bu ülkeye yeni teknolojiler getirmesinin yolunu açtı, Bosch’u daha ileri götürdü. Eminim, Gürcan Karakaş da Fouquet’in açtığı yolda başarıyla gidecektir’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!