Borusan’dan 2 yılda 39 milyarlık yatırım sözü

Güncelleme Tarihi:

Borusan’dan 2 yılda 39 milyarlık yatırım sözü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 07:00

Borusan 2022 yılı sonuçlarını, stratejisini ve gelecek dönem yatırım planlarını açıkladı. 2022 faaliyet döneminde 106 milyar TL’lik ciroya ulaşan holdingin FAVÖK’ü ise 14 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, 2022 yılını başarılı sonuçlarla geçirdiklerini ifade ederken, büyümeye odaklandıklarının altını çizdi. Tüm Grup şirketlerinde önemli adımlar attıklarını söyleyen Kafadar, Borusan’ı 200 yıl sonrasına taşıyacak stratejik plan üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

ÜRETİM ODAKLI YATIRIM

Erkan Kafadar, planlarını ise şöyle açıkladı: “Borusan olarak 2025 yılına kadar 39 milyar TL tutarında yatırım planı yaptık. Önümüzdeki dönem önceliğimiz kârlı büyüme. Faaliyet gösterdiğimiz iş alanlarına bakıldığında 2025 yılına kadar üretime 23.1 milyar TL, enerji sektörüne 5.9 milyar TL, lojistik sektörüne 2.8 milyar TL, makine ve güç sistemlerine 2.3 milyar TL ve otomotive 4.9 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz.”

YURTDIŞINDA HEDEF BÜYÜDÜ

Haberin Devamı

Erkan Kafadar’ın verdiği bilgilere göre 162 milyon dolarlık işlemle Berg Pipe satın alımını gerçekleştiren Borusan Mannesmann, grubun yurtdışındaki önemli temsilcilerinden biri. Son satın alma ile ABD’deki tesis sayısını dörde çıkaran şirketin bu büyük pazardaki toplam üretim kapasitesi 1 milyon tona, cirosu ise yaklaşık 1 milyar dolara ulaşacak. Romanya’da da yaklaşık 15 milyon euroluk yatırımla yeni tesis kurmaya hazırlanan Borusan Mannesmann, Doğu Avrupa’da güçlenmeyi hedefliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!