Boru reklamına 'çocuk işçi' nedeniyle durdurma

Güncelleme Tarihi:

Boru reklamına çocuk işçi nedeniyle durdurma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:11

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir boru firmasının reklamında çocuk işçinin kullanılmasını ”zararlı” buldu.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, bakanlık, bir boru firmasının reklamında yer alan çocuk işçi görüntüsünün “çocuk işçiliğini önlemeye yönelik çalışmalara ve kamuoyu duyarlılığına zarar verdiği” gerekçesiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu'na başvurdu. Kurul, yaptığı değerlendirmede, bakanlığın görüşünü dikkate alarak, firmaya 50 bin 12,20 YTL idari para cezası verirken, reklamın durdurulmasını istedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. A.Ş'ye ait, çeşitli televizyon kanallarında yayımlanan “Fırat Boru” reklamlarında, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun “Çalıştırma Yaşı ve Çocukları Çalıştırma Yasağı” başlıklı 71. madde hükümlerine aykırı olacak şekilde çocuk işçi görüntülerine yer verildiği, bu görüntülerin bakanlıkça yürütülmekte olan çocuk işçiliğini önlemeye yönelik çalışmalara ve bu konudaki kamuoyu duyarlılığına zarar verdiği gerekçesiyle Reklam Kurulu'na başvurdu.
Kurul, 3 Ocak'ta yaptığı değerlendirmede, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a dayanarak, reklam veren Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. A.Ş'ye hakkında 50 bin 12,20 idari para cezası ile reklamı durdurma cezası verilmesine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!